Η Βρετανία επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Βρετανία θέτει το στοίχημα ότι η αύξηση της χρήσης των μηχανών (ρομπότ, τεχνητή νοημοσύνη) θα δώσουν ώθηση στην οικονομία της και φυσικά θα τη βοηθήσουν να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν μετά την ολοκλήρωση εξόδου από την Ε.Ε.

Στα πλαίσια αυτού του στοιχήματος, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει πανεπιστημιακά προγράμματα έρευνας σε ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη με το ποσό των 17,3 εκατ. στερλινών (περί των 21,6 εκατ. δολαρίων), καθώς έρευνα της εταιρείας συμβούλων Accenture

υποστήριξε πρόσφατα ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει κατά 654 δισ. στερλίνες την αξία της βρετανικής οικονομίας έως και το 2035.

«Είμαστε, ήδη, πρωτοπόροι στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης και η ψηφιακή μας στρατηγική θα είναι τέτοια, ούτως ώστε οι επιστήμονες, οι ερευνητές, οι νέοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία στον συγκεκριμένο κλάδο να συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή», έσπευσε να τονίσει η Κάρεν Μπράντλι, υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας.

Η επίσημη ανακοίνωση της νέας ψηφιακής στρατηγικής της βρετανικής κυβέρνησης θα γίνει την Τετάρτη 1η Μαρτίου.

«Οι επενδύσεις στη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσουν ώστε η οικονομία μας να γίνει πιο ανταγωνιστική, θα ενισχύσουν την ηγετική θέση που έχουμε σε αυτούς τους δύο τομείς σε παγκόσμιο και θα μας βοηθήσουν να παράγουμε νέα προϊόντα, να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τους καινοτόμους τομείς της οικονομίας και να βελτιώσουμε το επιχειρείν», προσέθεσε από την πλευρά του ο Γκρεκ Κλαρκ, υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Επιχειρήσεων της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα