Η Βελκουλέσκου ...τρολάρει παραδεχόμενη ότι «το πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές»!

Της Μαίρης Λαμπαδίτη

Με τη χαρακτηριστική φράση «το πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές» η Ντέλια Βελκουλέσκου παραδέχθηκε ότι οι επιπτώσεις των μνημονίων επιβάρυναν δυσανάλογα τους Έλληνες!

Απαντώντας στον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο, ο οποίος της ανέλυσε τις τραγικές επιπτώσεις τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για εργαζόμενους και συνταξιούχους, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι λόγω των μέτρων, της ύφεσης και της ανεργίας δεν είναι

δυνατόν να παραχθούν για μεγάλο διάστημα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Η κυρία Βελκουλέσκου παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές, ότι έπνιξε, όπως εμείς λέγαμε από την πρώτη στιγμή κυρίως τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, αλλά δεν είπε τι θα γίνει για τις άλλες δυνάμεις της αγοράς που απολαμβάνουν στην υγεία των κορόιδων αρκετά πλούτη και ευημερία. Αυτό ήταν το ένα. Το δεύτερο είναι ότι παραδέχθηκε ότι η ελληνική οικονομία και κοινωνία λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί, λόγω της ύφεσης και της ανεργίας δεν είναι δυνατό να παράγει για μεγάλα χρονικά διαστήματα πρωτογενή πλεονάσματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος μετά τη συνάντησή τους.

«Περιμένουμε να δούμε αν αυτό θα αποτυπωθεί στην έκθεσή τους που βεβαίως θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο για την διαπραγμάτευση και ιδίως για τα εργασιακά ζητήματα που εμείς στο τραπέζι βάλαμε την κοινή συμφωνία με τους εργοδότες, που ζητήσαμε να γίνει σεβαστή» πρόσθεσε.

Αυτή την ώρα η εκπρόσωπος του ΔΝΤ συναντάται με τις εργοδοτικές οργανώσεις, με δική της πρωτοβουλία ώστε να συγκεντρώσει στοιχεία για την σύνταξη της επόμενης έκθεσης του Ταμείου.

Η ΕΣΕΕ, η οποία θα επιμείνει στην θέση του ακατάσχετου λογαριασμού και στο πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών αναμένεται να παραδώσει στην κα Βελκουλέσκου 12 πίνακες που δείχνουν την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία.

Το κλιμάκιο του ΔΝΤ υπό την κ. Βελκουλέσκου ξεκίνησε συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων λίγο πριν αρχίσουν και οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – θεσμών για την εργασιακή μεταρρύθμιση.

Μάλιστα πληροφορίες θέλουν την κα. Βελκουλέσκου να μένει στην Αθήνα μέχρι τέλος Σεπτέμβρη οπότε αναμένεται το πόρισμα της διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το νέο Εργασιακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα