Η ταμπέλα της Marriott μπαίνει ξανά στη Συγγρού

Της Στεφανίας Σούκη

Στη γνώριμη, για την ίδια, λεωφόρο Συγγρού επιστρέφει σε μία διετία και κάτι από σήμερα η Μarriott, αυτή τη φορά στο ξενοδοχείο Metropolitan του ομίλου Χανδρή, το οποίο μάλιστα ετοιμάζεται για καθολικό lifting.

Ο διεθνής κολοσσός, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη χώρα μας πρίν από μία τριετία, επιστρέφει τελικά και μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις στα παλιά της ...λημέρια, μέσα από μία νέα συμφωνία

franchise, αυτή τη φορά, με τον όμιλο Χανδρή, ο οποίος ξεκινά παράλληλα κι ένα ριζικό πρόγραμμα ανακαίνισης συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ για την πεντάστερη μονάδα της Συγγρού. Η ανακαίνιση θα υλοποιηθεί σταδιακά με το ξενοδοχείο εν λειτουργία -δεδομένων και των υψηλών πληροτήτων- και την πρώτη φάση, ύψους 10 εκατ. ευρώ, να ξεκινά, κατά τις πληροφορίες, πιθανότατα το Μάρτιο του 2017, ενώ η επόμενη φάση θα ξεκινήσει σε δεύτερο χρόνο.

Oι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών διήρκεσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχοντας μάλιστα ξεκινήσει ήδη από την περασμένη χρονιά, ωστόσο στο μεσοδιάστημα, μέχρι την κατάληξη στις τελικές υπογραφές, χρειάστηκε να ξεπεραστούν ''σκόπελοι'' που είτε είχαν να κάνουν με το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας της ελληνικής οικονομίας, είτε ακόμη και με τα ειδικότερα θέματα που αντιμετώπιζε η Μarriott στο πλαίσιο της συμφωνίας συγχώνευσης με τον όμιλο της Starwood. Έχοντας θέα την Ακρόπολη και τον Σαρωνικό κόλπο, το Metropolitan έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται μπροστά από το Παραθαλάσσιο Ολυμπιακό πάρκο και απέναντι από το νέο τοπόσημο της Αθήνας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ έχει εύκολη πρόσβαση από το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας και το λιμάνι του Πειραιά, από όπου ξεκινούν τα κρουαζιερόπλοια για τα νησιά.

Η Marriott αποχώρησε από τη χώρα μας στο τέλος του 2013, όταν αποφάσισε να διακόψει τη μακροχρόνια συνεργασία με τον όμιλο Παρασκευαϊδη, ιδιοκτήτη του Athens Ledra, το οποίο, ως γνωστόν, ακολούθησε από τις αρχές του 2014 και μετά αυτόνομη πορεία καταλήγοντας τελικά στο λουκέτο και τις διαδικασίες πλειστηριασμών (σ.σ. ο επόμενος έχει οριστεί για το Νοέμβριο). Σημειωτέον ότι το Ledra Marriott λειτουργούσε επί της λεωφόρου Συγγρού 115 για 30 χρόνια, από τη δεκαετία του '80.

Την τελευταία τριετία ο διεθνής κολοσσός δεν είχε κρύψει το ενδιαφέρον του για την αγορά της Αθήνας, προτίμησε ωστόσο να κάνει πρώτα ''άνοιγμα'' στην Κρήτη, μέσα από τη συνεργασία του με τον όμιλο Ledra Hotels and Villas, της οικογένειας Σπανού: Δύο από τις μονάδες της Ledra Hotel and Villas, το Domes of Elounda αλλά και το πιο νέο, 5άστερο Domes Noruz στην Κρήτη έχουν ενταχθεί στο δίκτυο της αλυσίδας Autograph Collection του ομίλου Μarriott International, το πρώτο από το καλοκαίρι του 2015 και το δεύτερο πιο πρόσφατα, μέσα στο 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα