Η σύζυγος του Ghosn φτάνει στο Παρίσι για να ζητήσει τη βοήθεια της γαλλικής κυβέρνησης

Η σύζυγος του πρώην προέδρου της Nissan, Carlos Ghosn, έφτασε στο Παρίσι για να απευθύνει έκκληση στη γαλλική κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να τον βοηθήσει.

Οι Ιάπωνες εισαγγελείς συνέλαβαν τον Ghosn για τέταρτη φορά την Πέμπτη υπό την υποψία ότι προσπάθησε να πλουτίσει σε βάρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, σε μια ακόμα δραματική ανατροπή που οι δικηγόροι του ισχυρίζονται ότι αποτελεί μέρος των

προσπαθειών να τον φιμώσουν.

«Νομίζω πως η γαλλική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει περισσότερα για αυτόν. Δεν νομίζω ότι έχει κάνει αρκετά για να τον στηρίξει. Είναι Γάλλος πολίτης και έχει αυτό το δικαίωμα», δήλωσε η Carole Ghosn στους Financial Times.

Ο Carlos Ghosn, ο οποίος κατέχει γαλλική, λιβανέζικη και βραζιλιάνικη υπηκοότητα, αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του και κάλεσε επίσης τη γαλλική κυβέρνηση για βοήθεια.

Η Γαλλία, η οποία κατέχει μερίδιο 15% στον εταίρο της συμμαχίας της Nissan, τη Renault, δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση.

«Ασκούμε πλήρως την προξενική προστασία. Ο Γάλλος πρεσβευτής βρίσκεται σε τακτική επαφή (σ.σ με τον Ghosn)» δήλωσε την Κυριακή αξιωματούχος του γραφείου του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron.

Keywords
Τυχαία Θέματα