Η Ρωσία εξακολουθεί να βομβαρδίζει στόχους στη Συρία


Σε τεντωμένο σχοινί παραμένει η εφαρμογή της εκεχειρίας μεταξύ του καθεστώτος Άσαντ και των ένοπλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης, καθώς τόσο η Ρωσία, όσο και ο κυβερνητικός στρατός, εξακολουθούν να βομβαρδίζουν και να πλήττουν θέσεις - υποτίθεται των τζιχαντιστών - σε περιοχές που ελέγχονται από τους πολιτικούς αντιπάλους του Σύρου προέδρου.

Λίγες ώρες πριν την εφαρμογή της εκεχειρίας, τους όρους της οποίας συνέταξαν από κοινού

ΗΠΑ και Ρωσία, το Κρεμλίνο επιδίδεται σε εκτεταμένους βομβαρδισμούς σε πολλές περιοχές, υποστηρίζοντας πως πλήττει θέσεις τρομοκρατών.

Η εκεχειρία είναι συμφωνημένο να τεθεί σε εφαρμογή στις 12:00 τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, ενώ έχουν συναινέσει τουλάχιστον 100 ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης, εκφράζοντας αρκετές ενστάσεις και επιφυλάξεις, ενώ πρόσφεραν ένα διάστημα δύο εβδομάδων, προκειμένου, όπως τόνισαν, να διαπιστωθούν οι προθέσεις τόσο των Ρώσων, όσο και του καθεστώτος Άσαντ.

Οι βομβαρδισμοί της ρωσικής αεροπορίας, μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν την εφαρμογή της εκεχειρίας, δεν βοηθούν στη διαμόρφωση θετικού κλίματος, τόνισε εκπρόσωπος των επαναστατών, απαιτώντας να σταματήσουν αμέσως. Σύμφωνα με καταγγελίες του παρατηρητηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, οι ρωσικές επιδρομές ήταν πιο εντατικές απ' ότι συνήθως, κτυπώντας περιοχές στην ανατολική Γκούτα, ανατολικά της Δαμασκού, αλλά και στο Χαλέπι.

Παρά τη συμφωνία για την εκεχειρία, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, δήλωσε πως οι επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών θα συνεχιστούν, περιπλέκοντας την κατάσταση, καθώς οι επαναστάτες της αντιπολίτευσης επιμένουν ότι τα ρωσικά αεροσκάφη κτυπούν θέσεις μέσα στα εδάφη που ελέγχουν και όχι τους τρομοκράτες.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα