Η ρατσιστική συμπεριφορά προς τρίτους δεν "περνάει" στους Ελληνοαμερικανούς

Ο κόσμος, τελικά , ιδιαίτερα στη... "Γη της Επαγγελίας" των ΗΠΑ, η οποία κυριολεκτικά χτίστηκε από μετανάστες, σε μία χώρα η οποία βρίθει από όλες τις φυλές του πλανήτη, δεν έχει μάθει να φέρεται κόσμια, ως ων το οποίο αποτελεί αποτέλεσμα δισεκατομμυρίων ετών εξέλιξης.

Στο Harrisonburg της Virginia, το οποίο αποκαλείται και "φιλική πόλη", διαχειρίζεται το ωραίο της ρεστοράν η ελληνοαμερικανίδα Αγγελική Φλώρου (Angeliki Floros). Σε αυτό το εστιατόριο απασχολούνται άνθρωποι

από πολλά background χωρίς κανείς να κοιτά το χρώμα του δέρματός τους ή τα χαρακτηριστικά τους.

Όλοι; Όχι.

Πρόσφατα σε αυτό το μαγαζί, "Jess' Lunch" παρευρέθη και μία πελάτης, η Ada M. Doriot. H... "κυρία" Doriot, έχοντας φάει δυο ελληνικά πιτόγυρα, μία γαβάθα "ελληνική σαλάτα" (προφανώς με φέτα) και έχοντας πιει και αναψυκτικά, πλήρωσε με την κάρτα της. Παρόλα αυτά, στο Tip (το οποίο στις ΗΠΑ θεωρείται αυτονόητο και σχεδόν υποχρεωτικό αφού πολλοί εργαζόμενοι πληρώνονται μόνο από αυτό), έγραψε το εξής: "Δίνουμε πουρμπουάρ μόνο σε πολίτες".

Ο λόγος;

Η σερβιτόρα τους, Sadie, ήταν ένα γλυκό κορίτσι το οποίο έχει γονείς από τη Λατινική Αμερική αλλά γεννήθηκε στις ΗΠΑ, κάτι που την καθιστά εκ γενετής Αμερικανή πολίτη!

Δεν θύμωσε μόνο η Sadie, βέβαια, αφού και η κ. Φλώρου, η υπεύθυνη του καταστήματος κατάφερε και εξακρίβωσε τα στοιχεία των πελατών και τους επέβαλλε δια βίου αποκλεισμό από το μαγαζί της.

Keywords
Τυχαία Θέματα