Η πικρή πρόβλεψη ενός κεντρικού τραπεζίτη για την Ελλάδα

Ο κ. Stanley Fischer ήταν ο κεντρικός τραπεζίτης στο Ισραήλ την περίοδο 2005-2013 όταν συντελέστηκε ένα οικονομικό θαύμα.

Για να θητεύσει επί 8 χρόνια ως κεντρικός τραπεζίτης, άλλαξε μέχρι ο σχετικός νόμος στο Ισραήλ. Στην συνέχεια, ο κ. Fischer που έχει γεννηθεί στην Ροδεσία, αλλά διαθέτει αμερικανική και ισραηλινή υπηκοότητα τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος της FED απο τον πρώην πρόεδρο Ομπάμα. Το 2017 παραιτήθηκε καθώς διαφώνησε με την πολιτική προστατευτισμού.

Tο 2010, όπως λέγεται ο κ. Fischer ρωτήθηκε για την Ελλάδα,

απο ένα στενό του συγγενή ο οποίος ήθελε να επενδύσει στην Ελλάδα. Τότε απάντησε χωρίς περιστροφές. « Για να επανέλθει η ελληνική οικονομία σε κανονικότητα θα χρειαστεί ένας κύκλος 15 ετών. Τότε θα μπορέσουν οι Έλληνες να αποταμιεύουν, να μην φεύγουν στο εξωτερικό και να κάνουν όνειρα για το μέλλον». Δεν συμφωνούμε με τέτοιους αφορισμούς, αλλά η πρόβλεψη δεν βρίσκεται μακράν της πραγματικότητας.

Εαν η Ελλάδα βρίσκεται κάτω απο την εποπτεία των δανειστών μέχρι το 2022, τότε δεν κάνουν διαφορά τρία χρόνια. Ο δρόμος είναι ανηφορικός και μακρύς ειδικά όταν μια χώρα βρίσκεται συνεχώς μεταξύ ενός πολιτικού διχασμού για το το πρέπει να γίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα