Η Όπρα χάνει κιλά και η Weight Watchers κερδίζει...

Αντιστρόφως ανάλογα φαίνεται ότι είναι τα κιλά της διάσημης παρουσιάστριας Όπρα Γουίνφρεϊ με την πορεία της μετοχής της Weight Watchers. Όταν τα μεν μειώνονται, η τιμή της δε, αυξάνεται...

Αυτό ακριβώς συνέβη, αφού η Όπρα, γνωστή πελάτισσα της εταιρείας, παρακολούθησε προγράμματα αδυνατίσματος με θεαματικά αποτελέσματα. Για την ακρίβεια, έχασε 20 ολόκληρα κιλά και η αντίδραση της μετοχής ήταν άμεση: Ενισχύθηκε κατά 19% μετά τις σχετικές

ανακοινώσεις της τηλεπερσόνας.

Η μετοχή της Weight Watchers είχε σημειώσει βουτιά 54% από την αρχή του έτους, αλλά η καθοδική της πορεία ανακόπηκε όταν η είδηση έγινε γνωστή μέσω διαφημιστικών μηνυμάτων στην τηλεόραση με την Όπρα να εξηγεί το πώς μείωσε το βάρος της.

Επισημαίνεται ότι πέρυσι, η βετεράνος παρουσιάστρια της αμερικανικής τηλεόρασης αγόρασε μερίδιο της εταιρείας και μπήκε στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Τον Οκτώβριο του 2015, όταν η Weight Watchers πρωτοανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Γουίνφρεϊ, η τιμή της μετοχή της υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε μια ημέρα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 27% μέσα σε δύο ημέρες όταν η Όπρα ανέβασε στο twitter βίντεο όπου έκανε το πρόγραμμα αδυνατίσματος.

Αλμα 20% έκανε η μετοχή τον Ιανουάριο όταν η παρουσιάστρια ανακοίνωσε ότι έχασε 13 κιλά ενώ εξακολουθούσε να τρώει ψωμί σε καθημερινή βάση.

Σημειώνεται πάντως ότι οι δύο επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμης σημασίας για τη Weight Watchers, καθώς παραδοσιακά η εταιρεία βρίσκει το 40% των νέων της πελατών κατά το α' τρίμηνο κάθε έτους, ιδίως μετά τις γιορτές, οπότε και ο κόσμος στρέφεται προς τις δίαιτες.. Την Πέμπτη σημειώθηκε άνοδο στα 12,5 δολ. ανά μετοχή που είναι και η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος από τον περασμένο Φεβρουάριο.

H Όπρα πριν

Η Όπρα μετά

Keywords
Τυχαία Θέματα