Η Νότια Κορέα απειλεί με κλείσιμο χρηματιστηρίων κρυπτονομισμάτων

Απώλειες 28% από τα υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας καταγράφει το bitcoin, μετά την ανακοίνωση της Νότιας Κορέας ότι εξετάζει την επιβολή σειράς μέτρων, περιλαμβανομένου του πιθανού κλεισίματος κάποιων χρηματιστηρίων του κρυπτονομίσματος, προκειμένου να καταστείλει την κερδοσκοπική φρενίτιδα που επικρατεί στην εν λόγω αγορά.

Η Νότια Κορέα θεωρείται το «σημείο μηδέν» για την παγκόσμια εκτίναξη του ενδιαφέροντος για το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, καθώς οι τιμές τους εκτινάχθηκαν

φέτος, οδηγώντας τον πρωθυπουργό της χώρας να εκφράσει ανησυχίες για την επίπτωσή τους στην νεολαία της Κορέας.

Αν και δεν υπάρχουν άμεσα ενδείξεις πως η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας θα προχωρήσει στο κλείσιμο χρηματιστηρίων που κατά ορισμένους αντιπροσωπεύουν πάνω από το ένα πέμπτο των παγκόσμιων συναλλαγών, ωστόσο η νέα αυτή πληροφορία αποτελεί προειδοποίηση την ώρα που οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο εκφράζουν ανησυχίες για τα ιδιωτικά ψηφιακά νομίσματα.

Το Bitcoin υποχωρούσε ως και 7,2% στα 14.102 δολάρια νωρίτερα στις συναλλαγές στην Ασία, μετά την ανακοίνωση της Νότιας Κορέας, έχοντας απολέσει περίπου 28% από το νέο ιστορικό ρεκόρ που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο συντονισμού κυβερνητικής πολιτικής, η Νότια Κορέα θα απαιτεί στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων να δίνονται πραγματικά ονόματα ενώ θα επιβάλει απαγόρευση στην προσφορά εικονικών λογαριασμών από τράπεζες σε χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων. Παράλληλα, θα εξεταστούν μέτρα που περιλαμβάνουν το κλείσιμο χρηματιστηρίων κρυπτονομισμάτων και την παρακολούθηση της τάσης της κερδοσκοπίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα