Goldgena Project: Η startup εταιρεία που απειλεί να αφανίσει τα διάσημα ελβετικά ρολόγια

Οι Ελβετοί ωρολογοποιοί πέρα από το ισχυρό φράγκο, την ασθενέστερη ασιατική ζήτηση και τα σύγχρονα smartwatches τώρα έρχονται αντιμέτωποι και με μια εσωτερική διαμάχη.

Η startup εταιρεία The Goldgena Project, επικεφαλής της οποίας είναι ο 40χρονος σχεδιαστής Claudio D'Amore, είναι μια μάρκα χαμηλού κόστους η οποία δημιουργεί μηχανικά ρολόγια με μη ελβετικά εξαρτήματα. Τα εξαρτήματα είναι συνήθως ασιατικά και κάνουν την παραγωγή πιο εύκολη ενώ

τα περισσότερα ρολόγια φέρουν πάνω την επιγραφή «Swiss-Made» και πωλούνται κάτω από 2,500 φράγκα.

O 40χρονος Claudio D'Amore

Ωστόσο, το «Swiss Made» αποτελεί μια επίσημη ονομασία την οποία έχει ορίσει η ίδια η κυβέρνηση η οποία πιστοποιεί ότι το ρολόι αποτελείται κυρίως από τμήματα που κατασκευάζονται και συναρμολογούνται στην Ελβετία.

« Το "Swiss-made" είναι ένα αστείο», δήλωσε ο D'Amore σε συνέντευξή του. Η Ελβετίας-Ιταλία έχει περάσει 13 χρόνια σχεδιάζοντας ρολόγια για μάρκες, όπως η TAG Heuer, ηParmigiani Fleurier και η Montblanc.

Οι ωρολογοποιοί επιτρέπεται να αναγράφουν στα ρολόγια τους «Swiss-made» εάν τουλάχιστον το ήμισυ της αξίας κατασκευής του ρολογιού προέρχεται από την Ελβετία και αν το ρολόι συναρμολογείται στη χώρα. Το ερχόμενο έτος, οι απαιτήσεις θα αυξηθούν αφού τουλάχιστον το 60% του κόστους κατασκευής ολόκληρου του ρολογιού, συμπεριλαμβανομένου του ιμάντα και της θήκης θα πρέπει να είναι ελβετικό.

Υπολογίζοντας η εταιρεία ότι μπορεί να μειώσει την τιμή του ρολογιού κατά το ήμισυ περίπου και παραπάνω, η εταιρεία The Goldgena Project σχεδιάζει να πουλήσει και αυτόματα ρολόγια το κόστος των οποίων θα ανέρχεται στα 700 δολάρια, σε σύγκριση με την αρχική τιμή των Rolex που αγγίζει τα 4.000 δολάρια.

Τρεις εταιρείες προμηθεύουν κυρίως την αγορά με ελβετικά ρολόγια, η Swatch Group AG, της οποίας τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν την Omega και την Longines, η Richemont,που δημιουργεί τα Cartier και τα IWC και η Rolex, η οποία δημιουργεί τα Tudor.

Keywords
Τυχαία Θέματα