Η μέρα της κρίσης για τη στερλίνα έφτασε - Τί δείχνουν τα ιστορικά δεδομένα

Έφτασε η μέρα που η Βρετανία θα αποφασίσει για την παραμονή της ή μη στην ΕΕ, η οποία έχει ήδη διαρκέσει 43 χρόνια. Οποιαδήποτε πλευρά και να κερδίσει, η στερλίνα θα αποτελέσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις παγκόσμιες αγορές.

Η στερλίνα μπορεί να έχει επιδείξει ράλι εδώ και τέσσερις ή πέντε ημέρες, αλλά το ρίσκο και οι μεταβολές των τιμών είναι πολύ ασταθείς. Η πτώση 30% η οποία προβλέπεται από το Julius Baer Group εάν υπάρξει Brexit, ακόμη και οι προβλέψεις των Σόρος και Goldman Sachs

κατά 20% και 11% αντίστοιχα, θα αποτελέσουν τις πιο μεγάλες μεταπτώσεις στην ιστορία του νομίσματος.

Η στερλίνα περνάει ένα δύσκολο χρόνο, κάτι που υπογραμμίζεται από τις τελευταίες ημέρες της κίνησης του νομίσματος. Πριν από μία εβδομάδα έπεσε σε χαμηλό δύο μηνών αλλά ανέκαμψε κάπως με το παράλληλο ράλι των ποσοστών των "Bremain".

Αν και οι πρόσφατες κινήσεις της στερλίνας υποδεικνύουν πως η Βρετανία θα παραμείνει στην ΕΕ, ένα αποτέλεσμα Remain θα σημαίνει ένα ράλι 3% με 4%.

Η Julius Baer, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση εγκυρότητας προβλέψεων σύμφωνα με το Bloomberg, υπολογίζεται πτώση 30% μετά από ένα Brexit. H Goldman Sachs, κατά 11%. Οι υπολογισμοί αυτοί μοιάζουν με την πτώση 55% της στερλίνας από το 1980 μέχρι το Φεβρουάριο του 1985, μετά από την συμφωνία Plaza Accord για την διάσωση της αμερικανικής οικονομίας από την κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα