Η μεγάλη μέρα για την πώληση της CYTA Hellas

Στις 17.00 λήγει η προθεσμία που έθεσε η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου στον διαγωνισμό για την πώληση του 100% της CYTA Hellas.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες προσφορά έχει καταθέσει ήδη η Wind.

Ανάλογο ενδιαφέρον υπάρχει και από τη Vodafone

Ελλάδος, μένει όμως να φανεί εάν θα μετουσιωθεί σε κατάθεση μη δεσμευτικής προσφοράς ενώ μέχρι και χθες το βράδυ διακινούνταν και σενάρια για έναν ακόμη όμιλο που πιθανόν να εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος αναφέρεται ότι η πώληση θα γίνει σε δύο φάσεις: στην πρώτη φάση της διαδικασίας προσφοράς, τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να υποβάλουν, είτε ως μόνο νομικά πρόσωπα ή κοινοπραξίες, μια μη δεσμευτική πρόταση για την απόκτηση του συνόλου ή μέρους του μεριδίου της εταιρείας. Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διευκρινίσουν ποιο ποσοστό των μετοχών θα αγοραστεί με μετρητά και ποιο ποσοστό με ανταλλαγή άλλων περιουσιακών στοιχείων και να παρουσιάσουν αναλυτικά στοιχεία για τα τελευταία. Στη δεύτερη φάση θα καθοριστεί το κατά πόσον ακόμη και ένας ενδιαφερόμενος πληροί τις προϋποθέσεις για να συμμετέχει στη δεύτερη φάση της διαδικασίας δεσμευτικής προσφοράς.

Υπενθυμίζεται πως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου είναι η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A., ενώ τα γραφεία Μπερνίτσα (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης (Κύπρος) λειτουργούν ως νομικοί σύμβουλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα