Η μεγάλη μάχη της Τερέζα Μέι για την επιβίωσή της και για το «ήπιο» brexit

Η βρετανή πρωθυπουργός Theresa May φέρεται πιθανό να επιβιώσει απέναντι σε κάθε προσπάθεια που γίνεται να την απομακρύνει από τη στρατηγική της κυβέρνησής της για το brexit προς το παρόν και στηρίζεται στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης για να λάβειτ ην απαραίτητη βοήθεια ώστε να εγκριθεί το σχέδιό της από το κοινοβούλιο και να αντιμετωπίσει μια ανταρσία από μια ομάδα βουλευτών της.

Παρά τις παραιτήσεις δύο από τους πιο σημαντικούς υπουργούς της μέσα σε μια μέρα - ένα γεγονός χωρίς προηγούμενο κατά τις τελευταίες δεκαετίες - οι περισσότεροι συντηρητικοί της εμφανίστηκαν το βράδυ της

Δευτέρας να συντάσσονται με μια πρόταση που θα κρατούσε τη Βρετανία κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς τις εμπορικές σχέσεις και τις ρυθμιστικές προβλέψεις.

Μια ομάδα βουλευτών που επιθυμούν ένα καθαρό διαζύγιο από την ΕΕ δήλωσαν σε ιδιωτικές τους συζητήσεις ότι είχαν αποστείλει επιστολές με τις οποίες ζητούσαν να προκληθεί πρόταση μομφής εναντίον της May, αν και δεν είχαν φτάσει στο όριο των 48 που χρειάζεται για να προκληθεί μια τέτοια ψηφοφορία. Αλλά αν το κάνουν τελικά, η πρωθυπουργός φαίνεται επίσης να έχει αρκετή υποστήριξη.

"Η May αγωνίζεται για την επιβίωσή της", δήλωσε ο Mujtaba Rahman, διευθύνων σύμβουλος της Eurasia Group, σε σημείωμά του στο πλαίσιο έρευνας. Έθεσε τις πιθανότητες μιας ψήφου εμπιστοσύνης στο 75% και τις πιθανότητες η May να κερδίσει στο 60%. Σύμφωνα με τους κανόνες του Συντηρητικού Κόμματος, "η ψήφος εμπιστοσύνης δεν μπορεί να επαναληφθεί για άλλους 12 μήνες, οπότε αν επιβιώσει, θα έχει το περιθώριο να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit", ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα