Η Κίνα θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό στον κόσμο κάτω από το Σινικό Τείχος!

H Kίνα προετοιμάζει την πιο μεγάλη και πιο βαθιά σιδηροδρομική γραμμή τρένου υψηλής ταχύτητας στον κόσμο, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2022.

Ο σταθμός θα χτιστεί κάτω από το Badaling, το πιο πολυσύχναστο κομμάτι του Σινικού Τείχους, το οποίο προσελκύει και δεκάδες χιλιάδες τουρίστες καθημερινά.

Ο σταθμός θα έχει διαφορετικούς ορόφους για αφίξεις και αναχωρήσεις που θα θυμίζουν... αεροδρόμιο. Το μέγεθός του θα είναι πενταπλάσιο από το μέγεθος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Θα βρίσκεται 102 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης και θα καλύπτει ένα υπόγειο εργοτάξιο της τάξης

των 36.000 τετραγωνικών μέτρων. Θα υπάρξουν δύο αυτόματες σκάλες ύψους 62 μέτρων.

Η σιδηροδρομική γραμμή θα επεκταθεί κατά 174 χλμ μήκος και η μέγιστη ταχύτητα που θα μπορεί να φτάσει το τρένο θα είναι τα 350 χλμ/ώρα, περιορίζοντας κατ'αυτόν τον τρόπο τον χρόνο που χρειάζεται για τη μετακίνηση μεταξύ Ολυμπιακών εγκαταστάσεων από το Πεκίνο προς Chongl και Zhangjiakou σε 50 λεπτά αντί για τρεις ώρες.

Σύμφωνα με αρχιμηχανικό της εταιρείας, λόγω της μικρής απόστασης από το Σινικό Τείχος και την ευαίσθητη, περιβαλλοντικά, περιοχή που θα ακολουθεί η γραμμή, θα χρησιμοποιηθεί η τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα