Η κ. Κατερίνα Σαββαϊδου , τα ρουσφέτια και …το γερό στομάχι

Η κ. Αικατερίνη Σαββαιδου την ξέρει την δουλειά. Η νέα Γενική Γραμματέας Εσόδων έχει μεγάλη πείρα στην διοίκηση και η επιστημονική της κατάρτιση δεν αμφισβητείται. Επί της ουσίας βρίσκεται σε έναν χώρο που γνωρίζει καλά. Επελέγη από τον Γκικα Χαρδουβελη γιατί συνδυάζει την επιστημονική κατάρτιση με την γνώση της ελληνικής αγοράς (επιτελικό στέλεχος στην ελεγκτική εταιρία PwC) ενώ έχει θητεύσει και δίπλα στον Αντώνη Μπέζα, όταν αυτός ήταν υφυπουργός Οικονομικών

επί Αλογοσκούφη στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Ως επικεφαλής της Φορολογικής Διοικήσεως, θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών κύριος Χαρδούβελη, αλλά ιδίως με τον υφυπουργό κύριο Γιώργο Μαυραγάνη (με τον οποίο έχει παρόμοιες επιστημονικές και επαγγελματικές «καταβολές»).

Όμως έχει μπροστά της δύσκολο έργο. Άμεσα θα πρέπει να φέρει σε πέρας το έργο της υποβολής και εκκαθάρισης των δηλώσεων Ε1 και ΕΝΦΙΑ, που πρέπει να πληρωθούν στις 31 Ιουλίου. Θα διοικεί έναν «στρατό» 11.000 εφοριακών, τελωνειακών και άλλων εργαζομένων του υπουργείου. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με δύσκολες καταστάσεις, με κακοπληρωμένους υπαλλήλους, φορολογούμενους σε απόγνωση και επιχειρήσεις σε κρίση -ακόμη και με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών!

Επίσης θα βρεθεί αντιμέτωπη με ρουσφέτια από Υπουργούς , υφυπουργούς, και Μέγαρο Μαξίμου. Επί της ουσίας θα πρέπει να έχει γερο στομάχι για να αντεπεξέλθει σε όλα αυτά.

Και αν πιστέψουμε το διεθνές πρακτορείο Bloomberg ότι ο τέως γενικός γραμματέας Χάρης Θεοχαρης απεπεμφη γιατί προσπάθησε ήθελε να ελέγξει 300 πλούσιους επιχειρηματίες τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα….

Blogger Γιώργος Δημητρομανωλάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα