Η γεωμετρία του Κόρεϊ Ντιβάιν

Του Στέφανου Καστρινάκη

Η γεωμετρική τέχνη βασίζεται στην ακρίβεια και στις ευθείες γραμμές - το είδος της δουλειάς που γίνεται κανονικά με χάρακα. Έτσι, όταν πρόκειται για τατουάζ, είναι μια έντονη στυλιστική επιλογή. Παρ' όλα αυτά, η απαλότητα του δέρματος και ο κινούμενος καμβάς του είναι τα αντίθετα της ακρίβειας. Αυτό το γεγονός κάνει τη γοητευτική τέχνη του σώματος του Κόρεϊ Ντιβάιν πιο εντυπωσιακή. Χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία όπως στα γεωμετρικά σχέδια, μεταφράζει αυτά τα σύνθετα σχέδια πάνω στο δέρμα.

Αλλά αντί να δείχνουν στραβά ή ασαφή, τα

γεωμετρικά τατουάζ δημιουργούνται σχολαστικά με καθαρές γραμμές και σχέδια. Ο Κόρεϊ θυμάται ότι ξεκίνησε να σχεδιάζει σε ηλικία μόλις επτά ετών. Όταν ήταν 15 χρονών, άρχισε να παρακολουθεί εκπομπές με τατού στην τηλεόραση. Τότε άρχισε να καλλιεργείται και το ενδιαφέρον του για τον χώρο. Ο ίδιος ειδικεύεται πλέον σε σκούρα τατουάζ και σπάνια θα δεις χρώμα στην τέχνη σώματός του. Αντίθετα, εστιάζει σε κομμάτια που εμπνέονται από σχέδια Μάνταλα. Χρησιμοποιώντας δυνατά περιγράμματα, συμπαγή σκίαση και αμέτρητες μικρές τελείες, συχνά δημιουργεί ένα λουλουδένιο σχήμα που ακτινοβολεί και ανθίζει γύρω από το δέρμα. Τα σύμβολα Μάνταλα χρονολογούνται από τα αρχαία χρόνια, αλλά εδώ ο Κόρεϊ τα εκσυγχρονίζει με την προσθήκη της επανάληψης σχημάτων με γωνίες που εκτείνονται και συστέλλονται καθώς κινείται το σώμα.

Στο στούντιό του στη Βένις του Λος Άντζελες, ο Κόρεϊ εμφυσεί με πνευματικότητα την τέχνη του. Κινούμενος προς αυτή την κατεύθυνση, συνεργάζεται με άλλους tattoo artists, αλλά και designers, για να δημιουργήσει ακόμα πιο φιλόδοξα κομμάτια τέχνης. Η δουλειά του μιλά από μόνη της. Τα γεωμετρικά τατουάζ του Κόρεϊ Ντιβάϊν δεν πρέπει να καλύπτονται από ρούχα, μια και είναι τα ίδια, έργα τέχνης.

Info
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα coreydivine.com του Κόρεϊ και τον λογαριασμό του στο Instagram.

Keywords
Τυχαία Θέματα