Η Γέλεν «ηρεμεί» τη Wall Street – Ήπια ανοδική κίνηση

Θετική πορεία για την αμερικανική αγορά, μετά και τις δηλώσεις της προέδρου της Fed, Τζάνετ Γέλεν, η οποία άφησε να διαφανεί ότι η τράπεζα θα ακολουθήσει ιδιαίτερα προσεκτική τακτική αναφορικά με τις νέες αυξήσεις επιτοκίων.

Παράλληλα η προσοχή των επενδυτών παραμένει προσκολλημένη τόσο στην πορεία του μαύρου χρυσού όσο και στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών δ' τριμήνου και κυρίως των εκτιμήσεων των επιχειρηματικών ομίλων για το τρέχον έτος.

Κέρδη

0,57% για τον Dow Jones στις 16.106 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται κατά 0,9% υψηλότερα στις 1.869 μονάδες, ενώ καλύτερη πορεία ακολουθεί η υψηλή τεχνολογία, με τον Nasdaq να εμφανίζει άνοδο 1,59% στις 4.336 μονάδες.

Την ίδια ώρα το αμερικανικό αργό διέγραψε όλα τα αρχικά του κέρδη και υποχωρεί κατά 0,47% στα 27,81 δολάρια, ενώ το brent ενισχύεται κατά 1,2% στα 30,69 δολάρια.

Σταθερά σε υψηλό επίπεδο, στο 26, διαπραγματεύεται ο δείκτης «φόβου» VIX, με τη μεταβλητότητα να αποτελεί ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά των αγορών τόσο στη Wall Street όσο και στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα