Η εποχή των superbugs δεν τελειώνει - Οι φαρμακοβιομηχανίες προωθούν τα αντιβιοτικά στην κτηνοτροφία

ΗΠΑ θέλουν να αντιμετωπίσουν τα λεγόμενα και superbugs στοχοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες αγορές αντιβιοτικών: τις φάρμες.

Η φαρμακοβιομηχανία έχει άλλα σχέδια.

Τη στιγμή που η βιομηχανία προετοιμάζεται για την συμμόρφωσή της με τους νέους κανόνες του FDA (U.S. Food and Drug Administration) για τη μείωση χρήσης αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία των ΗΠΑ, προωθεί τα

αντιβιοτικά αυτά σε Αμερικανούς κτηνιάτρους ενώ επεκτείνει και τις πωλήσεις σε άλλα μέρη παγκοσμίως. Τα βακτήρια τα οποία αποκτούν αντίσταση στα αντιβιοτικά, γνωστά και ως superbugs, είναι τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα ιδιαίτερα σε νοσοκομεία. Τα superbugs αυτά κοστίζουν τη ζωή σε 700.000 άτομα κάθε χρόνο. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ την υγεία των ζώων με αυτά των καταναλωτών κτηνοτροφικών προϊόντων.

Οι εταιρείες, οι αγρότες και οι επεξεργαστές φαγητού αναφέρουν πως τα αντιβιοτικά αποτελούν ένα κύριο τρόπο με τον οποίο μπορούν να παρέχουν υγιεινό και αρκετό κρέας στους καταναλωτές. Ακόμη κι έτσι, όμως, στηρίζουν τις προσπάθειες εύρεσης εναλλακτικών επιλογών, ενώ αρκετές εταιρείες ψάχνουν να βρουν εμβόλια τα οποία θα κάνουν αχρείαστα τα αντιβιοτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα