Η επιθυμία σου (για θαλάσσιες εξερευνήσεις) έγινε διαταγή!

Του Κώστα Τσαούση

Με το που θα συνδεθείς με την υπηρεσία hopwave ένα μήνυμα θα σκάσει στην οθόνη σου με το πρόσωπο του Γιώργου, ενός από τους ιδρυτές της: «Γεια σου - Ρίξε μια ματιά τριγύρω και είμαστε στη διάθεσή σου αν χρειαστείς οτιδήποτε!». Με άλλα λόγια, ο «George από hopwave», ως καλός οικοδεσπότης, είναι εκεί να σε υποδεχθεί και πάντα πρόθυμος να σε εξυπηρετήσει!

Το δίδυμο της hopwave το γνώρισα για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2015 από τον καλό φίλο και στενό συνεργάτη Ανδρέα Γιαννόπουλο, καθώς η επιχειρηματική ιδέα είχε βγει δυνατή μέσα από τον διαγωνισμό Get CruiseInn.

Σήμερα, η hopwave είναι μια συγκροτημένη εταιρεία που έχει ενταχθεί στον 5ο κύκλο των εταιρειών-ομάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα egg (της Eurobank). Ο ένας από τους δύο της ιδρυτικής ομάδας ανταποκρίθηκε με πολύ προθυμία στο αίτημά μου για συστάσεις όσον αφορά τα πρόσωπα αλλά και τις δραστηριότητες της εταιρείας. Ο λόγος λοιπόν στον Γιώργο Πιλπιλίδη: «Η hopwave δραστηριοποιείται στο travel tech industry και ιδρύθηκε από μένα και τον Γιώργο Σιάτρα το 2016 με σκοπό να διευκολύνει την αναζήτηση ημερήσιων και πολυήμερων κρουαζιέρων στα νησιά και να προσφέρει μια εναλλακτική εμπειρία στον ταξιδιώτη. Εξυπηρετώντας κρατήσεις για θαλάσσιες εκδρομές και κρουαζιέρες, στόχο έχουμε να βοηθήσουμε ξένους και Ελληνες επισκέπτες στα νησιά να εντοπίζουν εύκολα και γρήγορα μοναδικούς προορισμούς και εμπειρίες στο νησί που βρίσκονται».

Για του λόγου το αληθές έψαξα στο site και κόλλησα στις 9 διαφορετικές προτάσεις για τους ταξιδιώτες της Σκιάθου. Ενας πλούτος για ημερήσιες κρουαζιέρες που ξεκινάνε ή και περνάνε από το νησί των Βόρειων Σποράδων με τις εξαιρετικές παραλίες. Κράτησα από τον πλούτο των προτάσεων εκείνη για το νυχτερινό ψάρεμα ή τη διαδρομή γύρω από Σκιάθο, Αρκο, Δασιά και Σκόπελο.

Αμφότεροι φαίνεται να γνωρίζουν καλά ότι η επένδυση στη βιομηχανία της εμπειρίας των ίδιων των ταξιδιωτών μπορεί να φέρει και να αναδείξει το στοιχείο της διαφορετικότητας - διακριτότητας της δικής τους επιχειρηματικής πρότασης σε μια αναδυομένη για τα ελληνικά δεδομένα αγορά. Ο Γιώργος Πιλπιλίδης πιστεύει ότι «το σημαντικό είναι να προσφέρουμε συνεχώς στους ταξιδιώτες μας έναν ευχάριστο τρόπο να οργανώνουν τις θαλάσσιες εξορμήσεις τους και να εντοπίζουν ανά πάσα στιγμή την εμπειρία που τους ταιριάζει καλύτερα. Με εξυπηρέτηση και κατανόηση των αναγκών τους προσπαθούμε να προσφέρουμε έναν εύκολο, γρήγορο και ευχάριστο τρόπο να εξερευνήσει κανείς το νησί που βρίσκεται και να ζήσει μια αξέχαστη εμπειρία, κλείνοντας εύκολα και οnline μια ημερήσια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά».

Από τη μικρή του αναφορά στην ταυτότητα της υπηρεσίας κρατάω το εξής: «Η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα κρατήσεων για εισιτήρια εκδρομών με καράβια, θαλάσσιων κρουαζιέρων και δραστηριοτήτων όπως ψάρεμα και καταδύσεις. Η κράτηση και αγορά εισιτηρίων για ημερήσιες ή πολυήμερες κρουαζιέρες στα νησιά γίνεται πλέον εύκολη. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε ανεξάρτητους ταξιδιώτες, όπως και ταξιδιωτικά γραφεία, και προσφέρεται μέσω Internet, αλλά και για κινητά με λειτουργικό Android και iOS μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής».

Ο Γιώργος μάς αποκαλύπτει στη συνέχεια και το αρχικό ερέθισμα: «Η hopwave δημιουργήθηκε γιατί ως ταξιδιώτες μας άρεσε να ανακαλύπτουμε νέους προορισμούς και όμορφες παραλίες. Εύκολα παρατηρήσαμε την έλλειψη ενημέρωσης και τη μειωμένη πρόσβαση στην πληροφορία σχετικά με τις θαλάσσιες ημερήσιες εκδρομές και τις μίνι κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά. Ως geeks, μας άρεσε πάντα να μπορούμε να εξυπηρετούμε ηλεκτρονικά τις αναζητήσεις μας ώστε να εντοπίσουμε την εμπειρία που μας ταιριάζει καλύτερα. Ετσι, αποφασίσαμε να βγάλουμε ένα informative app στην αγορά μέσα στο ίδιο καλοκαίρι για να δούμε αν θα υπήρχε ενδιαφέρον και αν υπήρχαν κι άλλοι ταξιδιώτες που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα μ' εμάς. Αυτό στη συνέχεια, μετά από έρευνα αγοράς, επικοινωνίες, πολλές δοκιμές και αρκετά λάθη, εξελίχθηκε σε ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης κρατήσεων γι' αυτούς που προσφέρουν αυτές τις εκδρομές, όπως και το τέλειο μέρος να βρεις την ημερήσια ή για πολυήμερη κρουαζιέρα σου αν είσαι ταξιδιώτης».

Σήμερα, το team της εταιρείας αποτελείται από τον Γιώργο Πιλπιλίδη, υπεύθυνο για τις επικοινωνίες, τις πωλήσεις και τον σχεδιασμό του business plan και των οικονομικών, και τον Γιώργο Σιάτρα, με εξειδίκευση στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πλατφόρμας και των εργαλείων που προσφέρουν. Και οι δυο τους είναι μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, tech freaks και geeks, έχοντας σπουδάσει Πληροφορική στον Βόλο και την Πάτρα αντίστοιχα, και μανιακοί λάτρεις των ταξιδιών - είτε για να αδειάσει το κεφάλι τους είτε για να γεμίσει με νέες ιδέες. Η ομάδα συμπληρώνεται από αρκετούς awesome συνεργάτες που μοιράζονται το όραμά και τους στόχους τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα