Η αγγλική πόλη που ψήφισε brexit, και τώρα οι Ευρωπαίοι την εγκαταλείπουν

"Έχετε πιει;", φωνάζει η αστυνομικίνα Amy Lucas σε μια ομάδα μεταναστών που προέρχονται κυρίως από την Πολωνία και τρεκλίζουν στο δρόμο, ένα κρύο απόγευμα τον Δεκέμβριο. Ορκίζονται ότι δεν έχουν - και κατηφορίζουν βιαστικά σε ένα σοκάκι. Η Lucas τους ακολουθεί σε ένα χώρο στάθμευσης, όπου κατάσχει ένα μεγάλο μπουκάλι μπύρας και τους αφήνει να φύγουν, μόνο μετά από παραδοχή τους ότι είναι άστεγοι, και κοιμούνται σε μια σκηνή σε ένα κοντινό

δάσος.

Αυτό δεν είναι ένα ασυνήθιστο περιστατικό στο Thetford, μια μικρή πόλη δυο ώρες βορειοανατολικά του Λονδίνου, όπου οι καταγγελίες για την άνοδο της κατανάλωσης αλκοόλ στο δρόμο, συνοδεύουν τις γκρίνιες ότι έχουν εγκατασταθεί πάρα πολλοί ανατολικοευρωπαίοι μετανάστες στην περιοχή. Οι δρόμοι έχουν εξίσου πολλούς Βρετανούς που μεθούν εκεί, αν και συχνά μπερδεύονται με τους μετανάστες, επειδή πολλοί πίνουν φθηνές, πολύ ισχυρές πολωνικές μπύρες που αγόρασαν για μια λίρα (1,30 δολάρια) στα τοπικά καταστήματα της Ανατολικής Ευρώπης.

Το Thetford είναι ένας μικρόκοσμος των διαιρέσεων που οδήγησαν στην ψήφο του Brexit και συγχρόνως προάγγελος του πως η έξοδος από την ΕΕ θα μπορούσε να χτυπήσει τις κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως και πολλές πόλεις της περιοχής, έχει υποστεί ταχεία δημογραφική μεταβολή την τελευταία δεκαετία, καθώς οι μετανάστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση συρρέουν στην περιοχή για να εργάζονται σε αγροκτήματα και εργοστάσια κρεάτων. Πολλοί από τους ανατολικοευρωπαίους στο Thetford εργάζονται κοντά στο Traditional Norfolk Poultry, μια από τις εταιρείες που το Bloomberg παρακολουθεί, κατά την εξέλιξη της διαδικασίας του Brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα