Η αγορά εργασίας στηρίζει τη Wall Street

Τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, φαίνεται ότι βελτίωσαν τις διαθέσεις των επενδυτών, με αποτέλεσμα οι αμερικανικές μετοχές να σημειώνουν σημαντική άνοδο.

Κέρδη 165 μονάδων ή 0,83% για τον Dow Jones στις 20.049 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,65% στις 2.295 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,32% υψηλότερα στις 5.654 μονάδες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τον Ιανουάριο

δημιουργήθηκαν 227.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, με την ανεργία, όμως, να ενισχύεται το 4,8% από 4,7% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα δημιουργηθούν 175.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η ανεργία θα παραμείνει στάσιμη.

«Τα καλά νέα: είναι καλύτερα των εκτιμήσεων και καλύτερα από τα στοιχεία για τον ιδιωτικό τομέα. Όταν η ανεργία κινείται ανοδικά αλλά για τους σωστούς λόγους (σ.σ.: αύξηση της βάσης του εργατικού δυναμικού), τότε αυτό είναι καλό», εκτιμά ο Art Hogan, αναλυτής της Wunderlich Securities.

Παράλληλα η μέση ωριαία αμοιβή ενισχύθηκε 2,5% σε ετήσια βάση, ενώ το μέσο εβδομαδιαίο ωράριο παρέμεινε στις 34,4 ώρες.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα απόλυτα στοιχεία για την ανεργία θα ικανοποιήσουν τη Fed, αλλά μάλλον δεν θα είναι και τόσο ευχαριστημένη με αυτά που αφορούν την αύξηση των μισθών.

Η ανακοίνωση βοήθησε στο να μειωθούν οι απώλειες για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να φθάνει στο 2,437% και του 2ετούς στο 1,17%.

Keywords
Τυχαία Θέματα