Η αγορά εργασίας προβληματίζει τη Wall Street

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι αμερικανικές μετοχές, παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα που οδήγησε σε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό και τους τρεις βασικούς δείκτες.

Η ανακοίνωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, με την ανεργία να υποχωρεί στο 4,3% (από 4,4%) αλλά να δημιουργούνται λιγότερες των εκτιμήσεων νέες θέσεις εργασίας, φαίνεται ότι προβληματίζει τους επενδυτές, τόσο για την υγεία της αμερικανικής οικονομίας όσο και για τις προθέσεις της Fed.

Κέρδη 0,11%

για τον Dow Jones στις 21.168 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,09% στις 2.432 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,41% υψηλότερα στις 6.272 μονάδες.

«Είναι δύσκολο να αγνοήσει κάποιος το γεγονός ότι η αμερικανική αγορά εργασίας δημιούργησε λιγότερες των εκτιμήσεων θέσεις εργασίας και κυρίως ότι ο αριθμός τους διαμορφώθηκε χαμηλότερα από τον μέσο όρο του τελευταίου 12μηνου», εξηγεί η Sharon Stark, επικεφαλής της μονάδας επενδύσεων σταθερού εισοδήματος της Incapital.

Πάντως η αγορά έχει προεξοφλήσει ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων στην επικείμενη συνεδρίασή της, με το FedWatch της CME Group να τοποθετεί τις πιθανότητες μίας τέτοιας κίνησης στο 94%!

Πτώση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 10ετούς να φθάνει στο 2,18%, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Μαίου.

Σε τροχιά υποχώρησης και ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος αποδυναμώνεται 0,31% στις 96,90 μονάδες, με το ευρώ να ενισχύεται 0,45% στο 1,126 δολ. Αποδυνάμωση 0,61% σημειώνει ο δείκτης «φόβου» VIX στις 9,83 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα