Η Nokia... ξαναβρίσκει τον εαυτό της

Η φινλανδική εταιρεία HMD Global προχώρησε στο λανσάρισμα ορισμένων νέων συσκευών κινητής τηλεφωνίας, μεταξύ των οποίων και το κλασσικό μοντέλο Nokia 3310, καθώς προσπαθεί να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Δύο νέα smartphones, τα Nokia

3 και Nokia 5 θα «κυκλοφορήσουν» στην αγορά στο β' τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσαν κορυφαία στελέχη της HMD στο Mobile World Congress, που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη.

Τα νέα τηλέφωνα θα χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google, με τους χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Google Assist, ενώ θα πωλούνται προς 139 ευρώ και 189 ευρώ αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα, όμως, στην αγορά θα επιστρέψει και το Nokia 3310, μία φθηνή συσκευή, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις αγορές πριν από 17 χρόνια.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη προσπάθεια της HMD να βοηθήσει τη Nokia να... επιστρέψει στις παλιές καλές εποχές, η οποία αφού κατέρρευσε, εξαγοράστηκε από την Microsoft το 2014, προχωρώντας παράλληλα σε κλείσιμο εργοστασίων και μείωση προσωπικού.

Σημειώνεται ότι η HMD έχει ελέγχει τις πωλήσεις, το marketing και τη διανομή των μοντέλων της Nokia, ενώ η Microsoft την παραγωγή των μοντέλων της.

Το Nokia 3310 εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2010, είναι μικρού μεγέθους και έγινε ιδιαίτερα αγαπητό στους καταναλωτές. Η νέα έκδοση διαθέτει φυσικά ορισμένα περισσότερο προηγμένα χαρακτηριστικά, αλλά θυμίζει αρκετά το παλιό μοντέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα