Η Google επενδύει στην Ινδονησιακή «Uber», Go-Jek

Στην ινδονησιακή startup Go-Jek, που θεωρείται η εξ ανατολών ανταγωνίστρια της Uber, επενδύει ο αμερικανικός κολοσσός Google.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της φιλοδοξίας της Google να αναπτύξει την ψηφιακή οικονομία και τη σκηνή των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ινδονησία, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία σήμερα.

«Η

Go-Jek τελεί υπό τις εντολές μιας ισχυρής ινδονησιακής διοίκησης και έχει αποδεδειγμένο ιστορικό χρήσης τεχνολογίας με στόχο να καταστήσει τη ζωή πιο βολική για τους Ινδονήσιους σε ολόκληρη τη χώρα», ανέφερε ο Caesar Sengupta, αντιπρόεδρος του τομέα της Google που ασχολείται με τον στόχο του επόμενου ενός δισεκατομμυρίου χρηστών σε όλο τον κόσμο.

«Η επένδυση αυτή μας επιτρέπει να συνεργαστούμε με έναν μεγάλο τοπικό πρωταθλητή στο ανερχόμενο οικοσύστημα startyups της Ινδονησίας, εμβαθύνοντας παράλληλα τη δέσμευσή μας στην ιντερνετική οικονομία της χώρας», πρόσθεσε.

Σύ,φωνα με το Reuters και το ΤechCrunch, η σχεδιαζόμενη επένδυση θα ανέρχεται σε 1,2 δισ. δολ., με τη συμμετοχή κρταικού ταμείου πλούτου της Σιγκαπούρης,Temasek Holdings και της κινεζικής εταιρείας ίντερνετ, Meituan-Dianping.

Keywords
Τυχαία Θέματα