Η Gem Diamonds πούλησε για $40 εκατ. διαμάντι 910 καρατίων

Ενα από τα μεγαλύτερα διαμάντια που έχουν βρεθεί στον κόσμο μέχρι στιγμής πουλήθηκε με τίμημα 40 εκατ. δολαρίων.

Το διαμάντι που είναι γνωστό ως Lesotho Legend , 910 καρατίων, πουλήθηκε στην Αμβέρσα, όπως ανακοίνωσε η Gem Diamonds. Η εταιρεία βρήκε φέτος το διαμάντι, μεγέθους περίπου όσο δύο μπαλάκια του γκολφ, στο ορυχείο της Letseng στην αφρικανική χώρα Lesotho.

Αν

και αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Gem για ένα διαμάντι, άλλες εταιρείες έχουν πουλήσει για περισσότερα. Ενδεικτικά, η Lucara Diamond έλαβε το ποσό ρεκόρ των 63 εκατ. δολαρίων για έναν λίθο 813 καρατίων πέρυσι και 53 εκατ. δολ. για μια πέτρα 1.109 καρατίων που βρήκε την ίδια περίοδο και ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο πετράδι που έχει ανακαλυφθεί ποτέ.
Το ορυχείο Letseng είναι διάσημο για το μέγεθος και την ποιότητα των διαμαντιών που παράγει και έχει την υψηλότερη μέση τιμή πώλησης για τα πετράδια του, στον κόσμο.
Η Gem πούλησε ένα διαμάντι 357 καρατίων για 19,3 εκατ. δολάρια το 2015 και το 2006 βρήκε το 603 καρατίων Lesotho Promise.
Μέχρι στιγμής φέτος, η εταιρεία έχει βρει έξι διαμάντια μεγαλύτερα των 100 καρατίων. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση σε επίπεδο έτους μέχρι τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα