Η Forthnet, το Μετατρέψιμο Ομολογιακό και οι μέτοχοι

Στην πρόσφατη ανακοίνωση της Forthnet για τα αποτελέσματα της χρήσης του 2015 διαβάσαμε ότι «η εταιρία στο πλαίσιο των προχωρημένων συζητήσεων με τις δανείστριες τράπεζες έλαβε πρόταση ενδεικτικών, μη δεσμευτικών συνοπτικών όρων, οι οποίοι τελούν υπό την έγκριση των αρμοδίων εγκριτικών οργάνων των τραπεζών, για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων.

Η εταιρία έκανε καταρχάς αποδεκτή την ανωτέρω πρόταση».

Με λίγα λόγια, το πρώτο βήμα έγινε. Ακολουθεί, ένα δεύτερο βήμα. Η έκδοση ενός Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου (ΜΟΔ). Η έκδοση του αλλά και οι τοποθετήσεις των σημερινών μεγαλομετόχων ως προς αυτό θα είναι και μια καλή ευκαιρία για όλους για την αποσαφήνιση των προθέσεων ενός εκάστου για τα επόμενα βήματα για την εισηγμένη εταιρεία και την θέση της σε μια αγορά που αλλάζει κάτω από το βάρος των δεδομένων της δύσκολης συγκυρίας.

Σε κάθε περίπτωση, το ΜΟΔ θα λειτουργήσει και ως το κλειδί που μπορεί να «ξεκλειδώσει» εξελίξεις γύρω από τα μετοχικά – συσχετισμοί που έχουν παγιωθεί από το τέλος του 2013 και τις αρχές του 2014 με την είσοδο της Largo Limited (που ελέγχει την Wind) με το 32,26 % και της Vodafone με 6,51 %.

Keywords
Τυχαία Θέματα