Η Deutsche Bank ετοιμάζεται για ένα σκληρό Brexit

H Deutsche Bank προετοιμάζεται για ένα σκληρό Brexit και, πιθανότατα, θα μεταφέρει τα περισσότερα assets της στη Φρανκφούρτη, ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα προς τους εργαζομένους ο CEO της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας της Γερμανίας, John Cryan.

«Υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να

διευθετηθούν και να συμφωνηθούν. Ανάλογα με το ποιοι θα είναι τελικά οι κανόνες (σσ. του Brexit), εμείς θα προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε την αναστάτωση και τη διακοπή εργασιών για τους πελάτες μας και για τους εργαζομένους μας», ανέφερε ο Cryan, για να προσθέσει ωστόσο ότι «αναπόφευκτα κάποιες εργασίες είτε θα πρέπει να μετακινηθούν ή να προστεθούν στη Φρανκφούρτη».

Εναν χρόνο μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, οι μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο εξετάζουν άλλες πόλεις για να μεταφέρουν τις δραστηριότητες που έχουν στο Λονδίνο. Εκεί έγκειται και η απόφαση του Cryan να συγκεντρώσει περισσότερες δραστηριότητες στη βάση της τράπεζας στη Φρανκφούρτη που είναι και το επιχειρηματικό κέντρο της Γερμανίας.

Όπως είπε, η Deutsche Bank δεν έχει την πολυτέλεια να αναβάλλει τις αποφάσεις της. Αν και δεν θα χρειαστεί να δημιουργήσει μια νέα θυγατρική στην Ευρώπη – σε αντίθεση με κάποιους αντιπάλους της – είναι πιθανό να επηρεαστεί σημαντικά από το Brexit.

Πηγή είχε αναφέρει παλιότερα ότι αναμένεται να μεταφερθούν οι λογαριασμοί 20.000 πελατών καθώς και αρκετές εκατοντάδες traders της τράπεζας.

Σε κάθε περίπτωση, η Φρανκφούρτη έχει αναδειχθεί ο νικητής του Brexit, καθώς για τις δραστηριότητές τους την επιλέγουν μεγάλες εταιρείες, όπως οι Standard Chartered, Nomura Holdings, Sumitomo Mitsui Financial Group και Daiwa Securities Group. Και η Morgan Stanley επέλεξε τη Φρανκφούρτη ως έδρα της για τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες ενώ και η Citigroup εξετάζει μια ανάλογη κίνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα