Η Berkshire του Μπάφετ κέρδισε 29 δισ. από τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ

Η εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ Berkshire Hathaway επιθυμεί διακαώς να κάνει μια μεγάλη εξαγορά. Ωστόσο η ώρα κάθε άλλο παρά κατάλληλη είναι, αφού οι αποτιμήσεις βρίσκονται αυτή την περίοδο στα ύψη.

Ο ίδιος ο Μπάφετ εξήγησε τα κριτήρια τυχόν εξαγορών που θα κάνει η εταιρεία, στην ετήσια επιστολή που απέστειλε στους μετόχους το Σάββατο

«Στην αναζήτησή μας για νέες ανεξάρτητες επιχειρήσεις,

οι σημαντικότερες προϋποθέσεις είναι η διατηρήσιμη ανταγωνιστική ισχύς, το ικανό μάνατζμεντ, οι καλές αποδόσεις στα καθαρά ενσώματα assets, οι ευκαιρίες εσωτερικής ανάπτυξης σε ελκυστικές αποδόσεις και εν τέλει το τίμημα της εξαγοράς», έγραψε για να σχολιάσει πως αυτό το τελευταίο έχει αποδειχθεί εμπόδιο καθώς όλα τα deals που εξετάστηκαν εντός του 2017 ήταν σε ιστορικό υψηλό.

Στα τέλη του 2017 η Berkshire Hathaway είχε 116 δισ. δολ. σε ρευστό και σε ομόλογα βραχείας λήξης, έναντι 86,4 δισ. στα τέλη του 2016.

Στόχος της Berkshire, σύμφωνα με τον Μπάφετ, είναι η αύξηση των κερδών στο μη ασφαλιστικό κομμάτι του ομίλου και γι' αυτό χρειάζονται μια ή περισσότερες μεγάλες εξαγορές σε πιο παραγωγικά assets.

Όπως τόνισε η εταιρεία του είχε μεγάλα οφέλη από τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ, με την οποία μειώθηκε ο εταιρικός φόρος από 35% σε 21%.

Για το 2017 η εταιρεία είχε κέρδος 65 δισ. δολ. στην καθαρή της αξία, ωστόσο, όπως είπε μόνο τα 36 δισ. προέρχονται από τις δραστηριότητες της Berkshire. Τα υπόλοιπα 29 δισ. δολ. προέκυψαν τον Δεκέμβριο όταν το κογκρέσο επανασυνέταξε τον αμερικανικό φορολογικό κώδικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα