Γιούνκερ: Παράνομο και πολιτικά απαράδεκτο να κλείσουμε τα σύνορα στην Ελλάδα

Την πλήρη αντίθεσή του με την ιδέα των 4 του Βίζεγκραντ για κλείσιμο των συνόρων της Ελλάδας με τα Σκόπια εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κοντ Γιούνκερ, με συνέντευξή του στη Bild.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε πολιτικά αποδεκτό να συνεργαζόμαστε με μη κράτη-μέλη για να κλείσουμε τα σύνορα με ένα μέλος μας» και πρόσθεσε ότι «μόνο αν συνεργαστούμε στενά»

θα επιτευχθεί η ασφάλεια στα σύνορα, «χωρίς να χαθεί η εμπιστοσύνη, κάτι που θα έθετε τη Σένγκεν και την ελεύθερη διακίνηση ατόμων σε κίνδυνο».

Για την αντιμετώπιση της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης στην Ελλάδα είπε πως έχει υπάρξει πρόοδος στην Ελλάδα, καθώς «παίρνονται αποτυπώματα από 9 στους 10 που εισέρχονται στην Ελλάδα, όταν το Σεπτέμβριο το ποσοστό ήταν μόλις 8%».

Αναφορικά με την πιθανότητα του Brexit, είπε πως «χρειαζόμαστε τη Μεγάλη Βρετανία στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια, και οι Βρετανοί χρειάζονται την ΕΕ». Τέλος, μίλησε για την ανάγκη κοινών πολιτικών στην Ευρώπη, αλλά και τη δημιουργία της θέσης του Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα