Γιούνκερ: Δίκαιη, πρακτική και εφαρμόσιμη η συμφωνία που επετεύχθη με την Τουρκία


Σκληρές αλλά δίκαιες χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά την επίτευξη της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, πρακτική και εφαρμόσιμη, τόνισε ο κ. Γιούνκερ, σπεύδοντας ωστόσο να προειδοποιήσει ότι αυτό δεν σημαίνει

ότι θα σταματήσουν οι προκλήσεις, ειδικά για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα θα έχει να αντιμετωπίσει διοικητικές προκλήσεις, αλλά οι Θεσμοί θα παρέχουν στη χώρα πλήρη στήριξη για να μπορέσει να τις αντιμετωπίσει. Ήδη κάποιοι αξιωματούχοι βρίσκονται στην Ελλάδα για να υποστηρίξουν την διοικητική μέριμνα» σημείωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν.
«Θα πρέπει να υπάρξει διορισμός ειδικών υπαλλήλων τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ευρώπη για την υλοποίηση της συμφωνίας» συνέχισε ο Γιούνκερ και υπογράμμισε:

«Το ότι καταλήξαμε σε μια συμφωνία με την Τουρκία δεν σημαίνει ότι σταματάμε να είμαστε αλληλέγγυοι προς τη Ελλάδα γιατί η Ειδομένη δεν είναι η εικόνα που πρέπει να δίνουμε. Πρέπει να ρυθμίσουμε το θέμα. Ελπίζουμε να υπάρξει επανεγκατάσταση των ατόμων που βρίσκονται στην περιοχή και θα κάνουμε τα πάντα γι' αυτό».

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ, ο οποίος όπως είπε συνέβαλε αποφασιστικά στην επίτευξη της συμφωνίας.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα