Γιατί βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα γραφεία της ΛΑΕ

Πανεπιστημιακά φροντιστήρια έχει ο ιδιοκτήτης των γραφείων που στεγάζεται το ΛΑΕ, το κόμμα του Π. Λαφαζάνη, στον 8ο όροφο της στοάς Φέξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης των φροντιστηρίων πήρε το 2008 δάνειο 300.000 ευρώ από την Eurobank με προσημείωση τα συγκεκριμένα γραφεία. Από το 2011 σταμάτησε να πληρώνει την τράπεζα και το δάνειο από το 2013 είναι σε οριστική καθυστέρηση.

Στο διάστημα αυτό τρείς φορές έγινε προσπάθεια

να ρυθμιστεί το δάνειο, αλλά ο επιχειρηματίας ζητούσε κούρεμα του δανείου, κάτι που η τράπεζα δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει από τη στιγμή που υπάρχει εξασφάλιση, γιατί σε αυτή την περίπτωση οι αρμόδιοι της τράπεζας θα κατηγορηθούν για απιστία.

Η Εurobank κάλεσε τον δανειολήπτη και προσφάτως αλλά δεν εμφανίστηκε. Όταν προχώρησε η διαδικασία του πλειστηριασμού ο δανειολήπτης προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και ζήτησε την ανατροπή της κατάσχεσης, ώστε να μην πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός. Το Ειρηνοδικείο στις 5 Ιανουαρίου απέρριψε την αίτηση ανατροπής που κατέθεσε και σήμερα πραγματοποιείται ο πλειστηριασμός. Σύμφωνα με πηγές, η τράπεζα έχει διαπιστώσει ότι ο δανειολήπτης συνεχίζει την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας ενώ διαθέτει στην κατοχή του και άλλα ακίνητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα