Γιατί η Nomura «εγκαταλείπει» την Ευρώπη

Έτοιμη να προχωρήσει σε διακοπή λειτουργίας της μονάδας επενδύσεων στην Ευρώπη είναι η Nomura Holdings, ο μεγαλύτερος χρηματιστηριακός όμιλος της Ιαπωνίας, καθώς προχωρά σε μείωση του κόστους λειτουργίας της, με δεδομένη και την αρνητική πορεία των μονάδων που διαθέτει εκτός Ιαπωνίας. Τα παραπάνω υποστήριξε πηγή που γνωρίζει πολύ καλά τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του ομίλου.

Ο όμιλος θα προχωρήσει σε κλείσιμο της μονάδας ερευνών για μετοχικές επενδύσεις, πώλησης μετοχών, trading αλλά και αναδοχής έκδοσης νέων μετοχών από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, όπως

ανέφερε η παραπάνω πηγή.

Σε συνδυασμό με τις περικοπές που πραγματοποιεί η εταιρεία στη Β. Αμερική, η παραπάνω κίνηση θα «μεταφραστεί» σε μείωση περί των 1.000 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με μία ακόμη πηγή.

Η ίδια η Nomura έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε διακοπή κάποιων ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της και θα «εκλογικεύσει» τις δραστηριότητές της στην αμερικανική ήπειρο.

«Από το β' εξάμηνο του περασμένου έτους, οι διεθνείς αγορές έχουν βρεθεί σε περιβάλλον εκρηκτικής μεταβλητότητας και σημαντικής μείωσης της ρευστότητας, με δεδομένη και την αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ομίλου.

Σημειώνεται ότι η Nomura διαθέτει 3.433 εργαζόμενους στην Ευρώή και 2.501 στην αμερικανική ήπειρο, βάσει στοιχείων έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα