Γιατί φουσκώνει η υπόθεση Γεωργίου;

Η υπόθεση Γεωργίου δείχνει για μια ακόμα φορά ότι φουσκώνουν πολιτικά γεγονότα τα οποία μικρή σημασία έχουν για τα σημερινά προβλήματα της οικονομίας. Το κύρος του κ. Γεωργίου και η αμφισβήτησή του δεν πρόκειται να σώσει την οικονομία μας που δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη θέση με τους διεθνείς επενδυτικούς φορείς στον χρηματοοικονομικό τομέα να έχουν αποστασιοποιηθεί πλήρως από τον επενδυτικό προορισμό Ελλάδα.

Ασφαλώς και για μια οικονομία που κινείται έξυπνα απέναντι σε κάθε κρίση δεν χρειάζεται κανένας Γεωργίου. Και δεν χρειάζεται γιατί μια επιχείρηση που θέλει να επιβιώσει θα προσπαθήσει να φτιάξει ένα ισοζύγιο ειλικρινές μεν αλλά όχι που να την εκθέτει απέναντι σε μια τράπεζα. Ετσι όταν καταγράφεις ένα έλλειμμα όπως αποδείχτηκε, όταν υπερβείς κάποια όρια, δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά αν τα νούμερα είναι στο 15 ή στο 13,5%. Μια σοβαρή κυβέρνηση όμως, που τότε εξέλιπε αντί να περιμένει τον οποιοδήποτε Γεωργίου θα έπρεπε να είχε προλάβει πολύ γρηγορότερα να μαζέψει ό,τι μπορεί.

Η δήλωση Σταικούρα για την περίοδο ήταν σαφής και όποιος σπεύδει να δει φαντάσματα σίγουρα μόνο ένα κακοπροαίρετο πολιτικό παιχνίδι μπορεί να παίξει. Και όσοι ψάχνουν να δημιουργήσουν εσωτερικά θέματα στη Νέα Δημοκρατία το μόνο που θα εισπράξουν είναι να δημιουργήσουν ζητήματα που μόνο αυτούς θα απασχολούν. Ο Μητσοτάκης δεν παρασύρθηκε και τήρησε στάση ψύχραιμη.

Στο κάτω κάτω γιατί δεν περιμένουμε να δούμε και αυτό που λέει ο κ. Παπαγγελόπουλος, δηλαδή τι θα βγάλει η ελληνική Δικαιοσύνη. Και δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζεται ο κ. Γεωργίου σαν ιερή αγελάδα, όπως θέλουν διάφορα εκλεκτοί του ΔΝΤ. Εξάλλου η προσγείωση στην διαπραγμάτευση για την δεύτερη αξιολόγηση έχει μπροστά της τόσο δρόμο και νέα επεισόδια, που πολύ σύντομα όλα αυτά θα έχουν επικαλυφθεί από το νέο θρίλλερ που έρχεται.

Η αλήθεια είναι ότι ο δρόμος μπροστά θα δυσκολέψει και άλλο. Ο προβληματισμός της αγοράς είναι έντονος και η διαχείριση των αυξημένων υποχρεώσεων σε συνδυασμό με το ξεκαθάρισμα που θα επιχειρηθεί στα κόκκινα δάνεια έχει συσσωρεύσει έναν όγκο μη αντιμετωπίσιμο και για εκείνους ακόμα που έχουν αντέξει και θέλουν να μείνουν ζωντανοί ευελπιστώντας στην ανάκαμψη. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η απειλή για μια περιθωριοποίηση ενός δυναμικού τμήματος της κοινωνίας, που αιμοδότησε και εξακολουθεί να αιμοδοτεί την οικονομία. Κάποιοι θα πρέπει να διδαχθούν έστω και τώρα από το πόσο ασύμμετρες μπορεί να είναι οι εξελίξεις στην Ελλάδα σε οικονομικοπολιτικό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα