Γερμανία: Έφοδος των Αρχών σε «πυρήνα» ακραίων ισλαμιστών κοντά στο Ανόβερο

Έφοδο πραγματοποίησαν οι γερμανικές Αρχές σε τέμενος και οκτώ διαμερίσματα στην πόλη Χίλντεσχαϊμ, κοντά στο Ανόβερο, σε μια επιχείρησης σύλληψης Σαλαφιστών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας.

Σύμφωνα με τον Μπόρις Πιστόριους, κινητοποιήθηκαν περίπου 400 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων κινητές μονάδες και ειδικές δυνάμεις ασφαλείας, για την έφοδο σε μια «κοινότητα ακραίων Σαλαφιστών» (οι ακραίοι, υπερ-συντηρητικοί Μουσουλμάνοι).

«Ο γερμανόφωνος

ισλαμικός κύκλος του Χίλντεσχαϊμ, αποτελεί εθνικό hotspot για την ακραία σαλαφιστική «σκηνή» για την οποία γνωρίζουμε και παρακολουθούμε εδώ και καιρό» είπε.

Η έφοδος έγινε ύστερα από μήνες προετοιμασίας, καθώς η δράση της «ένωσης» ήταν γνωστή για την ριζοσπαστικοποίηση νεαρών Μουσουλμάνων.

Δεκάδες μέλη του τζαμιού είχαν ταξιδέψει στη Συρία και το Ιράκ για να καταταγούν στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ τα σεμινάρια και οι λόγοι των ιερωμένων αποτελούσαν κάλεσμα ενάντια των άπιστων.

Η Γερμανία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ανθρώπων. Επίσης, στη χώρα έχει σημειωθεί ραγδαία αύξηση στον αριθμό των Σαλαφιστών τα τελευταία χρόνια. Συνολικά υπολογίζεται ότι έχει αυξηθεί στα 8.900 άτομα από τα 7.000 στα τέλη του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα