Γαλλικά γκάλοπ: "Tαρακουνήθηκαν" από τη νίκη Τραμπ αλλά προβλέπουν ήττα της ΛεΠεν

Ένας υποψήφιος με επιχειρηματικό παρελθόν προσπαθούσε να γίνει πρόεδρος, και τα γκάλοπ του έδιναν χαμηλότερα ποσοστά από αυτά της αντιπάλου του, ιδιαίτερα μετά από αρκετές επιθέσεις που τον χαρακτήριζαν ρατσιστή. Παρόλα αυτά, ήταν τα γκάλοπ αυτά που έκαναν το λάθος.

Δεν πρόκειται μόνο για την ιστορία του Τραμπ στις ΗΠΑ του 2016, αλλά και του Ζαν-Μαρί ΛεΠεν στη

Γαλλία του 2002.

Ο ΛεΠεν είχε προκριθεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών όπου και έχασε από τον Ζακ Σιράκ. Τα γκάλοπ είχαν προβλέψει πως ο Σιράκ θα βρισκόταν αντιμέτωπος με τον σοσιαλιστή Λιονέλ Ζοσπέν.

Η Γαλλία έχει και πάλι προεδρικές εκλογές το 2017, και μετά από δύο πρόσφατες, μεγάλες ανατροπές τους τελευταίους μήνες (Τραμπ και Brexit), η κόρη του Ζαν-Μαρί είναι αυτή που κοιτούν όλα τα γκάλοπ με ανυπομονησία, αφού μπορεί να επαναλάβει την επιτυχία του πατέρα της, και να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα για έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ.

Τα κυριότερα γκάλοπ στη Γαλλία προβλέπουν πως η ΛεΠεν, ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, θα λάβει μία από τις δύο πρώτες θέσεις στον πρώτο εκλογικό γύρο του Απριλίου. Αλλά επίσης "βλέπουν" πως θα χάσει από τον κεντροδεξιό Ρεπουμπλικανό ανταγωνιστή της στο δεύτερο γύρο. Αν και οι στοιχηματικές αποδόσεις για τη νίκη της ΛεΠεν έχουν πέσει μετά από τη νίκη του Τραμπ, οι υπεύθυνοι των γκάλοπ αναφέρουν πως είναι πεπεισμένοι πως οι έρευνές τους είναι σωστές, έξι μήνες πριν από τις κάλπες. Το μόνο που θα δείξει το τί πραγματικά θα συμβεί είναι ο χρόνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα