Γαλλία: Από... γυναικεία «ανάκριση» απόψε οι 11 προεδρικοί υποψήφιοι

Δύο κυρίες της δημοσιογραφίας, μία ξανθιά και μία μελαχρινή, θα συντονίσουν το σημερινό ιστορικό ντιμπέιτ στη Γαλλία καθώς για πρώτη φορά έντεκα προεδρικοί υποψήφιοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους.

Η Λοράνς Φεραρί και η Ρουθ Ελκρίφ θα κληθούν να στριμώξουν στη... γωνία τους υποψηφίους στην δεύτερη προεδρική τηλεμαχία που θα διαρκέσει συνολικά τρεις ώρες και 30 λεπτά. Στις 20.40 ώρα Γαλλίας, οι έντεκα υποψήφιοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη

τους.

Για την ξανθιά δημοσιογράφο Φεραρί, υπήρξαν φήμες για ένα φεγγάρι ότι ήταν ερωμένη του Νικολά Σαρκοζί, προτού νυμφευτεί την Κάρλα Μπρούνι .Το 2009, η Γαλλίδα δημοσιογράφος παντρεύτηκε τον κατά δέκα χρόνια νεότερό της, βιολιστή Ρενό Καπυσόν. Η μελαχρινή Ελκρίφ, Γαλλίδα μαροκινής καταγωγής από πατέρα Εβραίο είναι μητέρα δύο κοριτσιών.

Στο σημερινό ντιμπέιτ, που διεξάγεται 19 ημέρες πριν την διεξαγωγή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών (23 Απριλίου ), οι έντεκα υποψήφιοι θα έχουν στην διάθεσή τους ένα λεπτό και 30 δευτερόλεπτα για να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση των δημοσιογράφων.

Η δεύτερη τηλεμαχία θα μεταδοθεί από τα δίκτυα "BFMTV" και "CNews" . Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν αναμένεται να κονταροχτυπηθούν αλλά και ο Φρανσουά Φιγιόν αναμένεται να είναι πιο επιθετικός σε σχέση με το πρώτο ντιμπέιτ.

Περίπου 220 άτομα, οι πιο κοντινοί των έντεκα προεδρικών υποψηφίων, θα απαρτίζουν το κοινό που θα παρακολουθήσει από κοντά την δεύτερη τηλεμαχία.

Oι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν κυρίως σε τρία καυτά θέματα: τα εργασιακά, την προστασία των Γάλλων από την τρομοκρατία και την οικονομία.

Το τρίτο ντιμπέιτ κλείδωσε" για τις 20 Απριλίου, μόλις τρία 24ωρα πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών, παρά τις έντονες διαφωνίες πολλών εξ αυτών, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο "France 2" .

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα