Γ. Σταθάκης: Μέσα στο επόμενο μήνα να κλείσει η αξιολόγηση

του Κωστή Πλάντζου

Τη φιλοδοξία της κυβέρνησης ότι η αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος θα ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της «Ναυτεμπορικής».

Όπως τόνισε μετά την μετατροπή (swap) των περίπου 80 δισ. ευρώ που προέβλεπαν παλιές συμφωνίες σαν αποπληρωμή δημοσίου χρέους για την περίοδο 2015- 2016 σε μακροπρόθεσμο δανεισμό 30ετίας, «το χρέος είναι βιώσιμος ως το 2022 και το διακύβευμα

πλέον είναι η διαχείρισή του για την περίοδο 2022- 2048 ώστε να καταστεί βιώσιμο και με βιώσιμη επιστροφή στην ανάπτυξη».

Προανήγγειλε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα ενισχύει την νέα επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια αλλά, θα προσφέρει και «σταθερό φορολογικό περιβάλλον για επτά χρόνια» για προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Προανήγγειλε επίσης και τη δημιουργία του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων, «το οποίο θα αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ μετά τις εννιά εν εξελίξει αποκρατικοποιήσεις» και στο οποίο θα ανατεθεί η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας.

Άδ. Γεωργιάδης: Οι εφοπλιστές να προσλάβουν Έλληνες ναυτικούς

Ο Αδωνις Γεωργιαδης ο οποίος παρευρέθηκε στο συνέδριο τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους πως ο κ. Σταθάκης παρέλειψε στην ομιλία του να αναφερθεί στο α' εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ «το οποίο θα διερευνηθεί», ενώ επισήμανε ότι και ότι η πρόσφατη αναβάθμιση από την S&P έγινε λόγο της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ και των αεροδρομίων.

Κάλεσε δε τους εφοπλιστές να προσλάβουν Έλληνες ναυτικούς για να καταπολεμηθεί η πολύ υψηλή ανεργία και δήλωσε ότι η ΝΔ είναι θετική στην πρόταση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμη για την ίδρυση ιδιωτικών παραγωγικών σχολών ναυτικού με την συνδρομή των εφοπλιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα