Γ. Σγουρός: «Η απόφαση για τον ΟΛΠ ελήφθη 'στο σκοτάδι'»

Την πολιτεία και την μη τήρηση των δεσμεύσεων της για ενημέρωση και συνεννόηση με την αυτοδιοίκηση, πριν την απόφαση πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ», κατηγορεί ο α' αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) Γιάννης Σγουρός, με αφορμή την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Σγουρός καταγγέλλει ότι η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ ελήφθη «στο σκοτάδι, χωρίς να έχουν καταστεί γνωστές σημαντικές πτυχές της

σύμβασης».

Κάνει δε λόγο για «αφωνία» της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, ενώ καταλογίζει στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου ότι «παλαιότερα μιλούσε για "ξεπούλημα που δεν θα περάσει" και για "ιδιωτικά μονοπώλια σε βάρος του λαού και του τόπου"».

«Συμμεριζόμαστε τις ενστάσεις του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλη, χωρίς να συμφωνούμε με δογματικές απόψεις αναφορικά με την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του ΟΛΠ», συμπληρώνει ο κ. Σγουρός.

Καταλήγοντας, καλεί το ΤΑΙΠΕΔ να δώσει επαρκείς απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί σχετικά με το ύψος του τιμήματος, αλλά και για επιμέρους ζητήματα της συμφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα