Φορολογικές ελαφρύνσεις εξαγγέλλει ο Τραμπ

Στην ανάγκη για μια «οικονομική ανανέωση» της χώρας αναφέρθηκε ο υποψήφιος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάνοντας τη δική του οικονομική πρόταση για την αμερικανική οικονομία με επίκεντρο την φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στο Οικονομικό Κλάμπ του Ντιτρόιτ (Detroit Economic Club), αναφέρθηκε στο φόρο εισοδήματος προετείνοντας να μειωθεί στο 33% από το τωρινό ανώτατο όριο φορολόγησης

είναι το 39,6%.

Ο Αμερικανός υποψήφιος ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές από 7 επίπεδα σε 3 - 12%, 25% και 33%.

Επίσης ανακοίνωσε ότι όσοι έχουν εισόδημα λιγότερο από 25.000 δολάρια ετησίως και 50.000 δολάρια για ένα παντρεμένο ζευγάρι δεν θα πληρώνουν φόρο.

Η νέα πρόταση Trump αποτελεί αλλαγή από το Σεπτέμβριο του 2015, όταν ο ίδιος είχε προτείνει αρχικά 4 συντελεστές το 0%, 10%, 20% και 25%.

Σε ό,τι αφορά τον εταιρικό φόρο, ο υποψήφιος Πρόεδρος θα μειώσει το ποσοστό στο 15%, από το υπέρογκο 35% που είναι τώρα, ενώ προανήγγειλε και περεταίρω ελαφρύνσεις.
Επίσης, θα δώσει τη δυνατότητα χαμηλής φορολόγησης στις αμερικανικές εταιρείας που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, στο 10% των κερδών, σε μία προσπάθεια να επιστρέψουν τα κεφάλαια τους στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος εξέφρασε τη θέληση του να ελαφρύνει κάποιους επιπλέον φόρους στα κεφαλαιακά κέρδη, προτείνοντας έναν συντελεστή στο 23,8%.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Τραμπ δεν έχασε την ευκαιρία να εξαπολύσει εκ νέου «πυρά» κατά της Χίλαρι Κλίντον ενώ παράλληλα κατήγγειλε τις οικονομικές πολιτικές των προκατόχων του.

Keywords
Τυχαία Θέματα