Φίλης στο συνέδριο της ΝΔ: Η κυβέρνηση είναι πολιτικά έτοιμη να αναζητήσει συγκλίσεις και συναινέσεις

Άνοιγμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης έκανε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του Eurogroup ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε ένα μνημόνιο-«κάβα», ο Νίκος Φίλης στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Σχεδόν ένα 24ωρο μετά τα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup του Άμστερνταμ και ενόψει των μεγάλων πολιτικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενόψει της σύνταξης του πακέτου των προληπτικών μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ

(2% του ΑΕΠ όπως είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ) ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι πολιτικά έτοιμη να αναζητήσει συγκλίσεις και συναινέσεις και με δυνάμεις του συντηρητικού χώρου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μείζονα θέματα της εθνικής πορείας μέσα στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Ωστόσο η πρότασή του μάλλον έπεσε στο κενό αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε με ένα σχόλιό του μιλώντας σε δημοσιογράφους να κλείσει κάθε τέτοια συζήτηση πριν καλά-καλά ανοίξει.

«Αυτά έχουν ξεκαθαριστεί, εμείς δεν είμαστε συντηρητική δύναμη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μεταξύ σοβαρού και αστείου πρόσθεσε ότι δεν άκουσε τη συγκεκριμένη φράση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ διότι είχαν πρόβλημα τα... μικρόφωνα, δεν λειτουργούσαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα