Φιλί ζωής από την ταινία «Οι Τελευταίοι Jedi» στο Χόλιγουντ

Η ταινία της Walt Disney Co έγινε η ταινία με τις καλύτερες εισπράξεις για το 2017 μετά τις εισπράξεις του Σαββατοκύριακου σε ΗΠΑ και Καναδά που υπολογίζονται σε 52, 4 εκατομμύρια δολάρια. Οι εγχώριες εισπράξεις της ταινίας ανέρχονται σε 517,1 εκατομμύρια δολάρια για το 2017 ξεπερνώντας τα 504 εκατομμύρια δολάρια του προηγούμενου νούμερου 1 της Disney «Beauty and the Beast».

Η επιτυχία του συγκεκριμένου φιλμ

σε συνδυασμό με την ισχυρή πορεία του «Jumanji: Welcome to the Jungle» της Sony, αποτελούν ένα ενθαρρυντικό σημάδι για το Χόλιγουντ, το οποίο πέρασε μια δύσκολη χρονιά. Το box office των ΗΠΑ ολοκλήρωσε τη χρονιά με πτώση 2,3% στα 11,1 δισ. δολάρια, αλλά οι τελευταίες επιτυχίες αποδεικνύουν ότι είναι δυνατό οι θεατές να απομακρυνθούν μακριά από τους λογαριασμούς Netflix.

Το κοινό έχει πλέον τόσες άλλες επιλογές για διασκέδαση, από το Netflix έως το Snapchat οπότε η βιομηχανία του κινηματογράφου πρέπει να αγωνιστεί σκληρότερα από ποτέ για να το κερδίσει.

Μάλιστα ορισμένες εταιρείες έχουν αρχίσει να αναζητούν συνεργάτες για τη μείωση των δαπανών και την αύξηση της κλίμακας. Η Cineworld Group Plc, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, συμφώνησε τον Δεκέμβριο να εξαγοράσει το Regal Entertainment Group για περίπου 3,6 δισ. δολάρια και η Disney προχώρησε σε συμφωνία ύψους 52,4 δισ. δολαρίων για να αγοράσει στούντιο και άλλα περιουσιακά στοιχεία της 21st Century Fox Inc.

Και καθώς τα στελέχη του Χόλιγουντ φημίζονται ότι αντιγράφουν όποια φόρμουλα είναι λειτουργική, ετοιμαστείτε για περισσότερες συγχώνευσεις το 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα