Φάμελλος: Στο 40% εισφοροδιαφυγή από το τέλος ανακύκλωσης

Η έλλειψη αδειοδοτημένων υποδομών για την διαχείριση των αποβλήτων, οδήγησε σε μία παροικονομία που προκαλεί εισφοροδιαφυγή 40% από το τέλος ανακύκλωσης.

Αυτό υποστήριξε μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Ελλάδα πληρώνει εξαιτίας της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ πρόστιμα για περιβαλλοντικές παραβάσεις, που αν τα επένδυε σε υποδομές

περιβάλλοντος τα προηγούμενα δέκα χρόνια, σήμερα δεν θα πλήρωνε τίποτα και θα είχε και περισσότερες θέσεις εργασίας", συμπλήρωσε.

Όπως σημείωσε οι χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων και επικίνδυνων αποβλήτων στις αυλές των μεγαλύτερων ελληνικών βιομηχανιών, θίγουν την ουσία της βιομηχανικής ανάπτυξης και εργασίας. "Διότι, εάν δεν έχεις χώρο να διαθέσεις βιομηχανικά απόβλητα, δεν θα έχεις ούτε χαλυβουργία, ούτε πετρελαϊκή βιομηχανία, ούτε εργασία. Και φυσικά, δεν θα είσαι ποτέ αυτοδύναμος και ανεξάρτητος, ως χώρα".

Ο κ. Φάμελλος σχολίασε και την υποστελέχωση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, που αντιστοιχούν συνολικά για τη χώρα, τα τελευταία πέντε χρόνια, από 45 έγιναν 15.

"Χρειαζόμαστε, μια κυκλική ανταγωνιστική, βιώσιμη οικονομία, συμβατή με το περιβάλλον, η οποία θα στηρίζεται στην κωδικοποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, στην αποτύπωση των ρυθμίσεων σε έναν ψηφιακό χάρτη για όλη την Ελλάδα, που θα ξεκαθαρίζει τις σχέσεις κοινωνίας και οικονομίας".

Keywords
Τυχαία Θέματα