ΕΒΖ: Μεθοδεύεται η ένταξη στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα

Του Στέλιου Μορφίδη

Αίτηση υπαγωγής της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο άρθρο 106β καταθέτει τις επόμενες ημέρες η διοίκηση της εταιρείας με τη στήριξη της κυβέρνησης, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομίας. Η κίνηση έρχεται να «κουμπώσει» με τις δύο τροπολογίες που έχει υποβάλει στη ΓΓ της κυβέρνησς ο αναπλ. Υπ. Βιομηχανίας Στ. Πιτσιόρλας για την δυνατότητα μετάταξης του προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και την ενεργοποίηση προσυνταξιοδοτικού προγράμματος.

Νωρίτερα την αποκάλυψη για την πρόθεση ένταξης στο άρθρο 106β

του πτωχευτικού κώδικα είχε κάνει με δημοσίευμα της η Ναυτεμπορική.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η νέα πρόταση του επίδοξου επενδυτή (Innovation Brain) δεν έχει πείσει, αφού είναι αρκετά μικρή και εμπεριέχει πολλές ασάφειες.

Αν και η ηγεσία του υπ. Οικονομίας θέλει να εξαντλήσει χρονικά κάθε δυνατό περιθώριο μήπως και βρεθεί λύση στην πολύπαθη βιομηχανία, ωστόσο φαίνεται πως γίνονται σοβαρές προετοιμασίες για το «Plan B» προκειμένου να μην σκάσει «κανόνι».

Το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ μέσω του άρθρου 106β πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, καθώς στις 3 Ιανουαρίου λήγει και η προσωρινή τετράμηνη προστασία που έχει λάβει δικαστικά η ΕΒΖ έναντι των πιστωτών της, βάσει της προσωρινής διαταγής της προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που εξέτασε την αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106α στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα