Ευρωπαϊκές αγορές: Τι να περιμένουμε για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου

Το πρώτο τρίμηνο του 2017, τα ευνοϊκά αποτελέσματα των περισσότερων ευρωπαϊκών εταιρειών έδωσαν τέλος στην περίοδο της κατήφειας και ώθησαν τους επενδυτές να εντάξουν στο χαρτοφυλάκιο τους τις μετοχές εκείνες που θεωρούν ότι κινούνται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα. Οι traders θα είναι πιο δύσκολο να εντυπωσιάσουν αυτή τη φορά.

Η περίοδος κέρδους του δεύτερου τριμήνου που πρόκειται να ξεκινήσει έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες: Κατά το πρώτο τρίμηνο, τα κέρδη αυξήθηκαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά μέσα στην τελευταία εξαετία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της JPMorgan Chase

& Co. Με τη βοήθεια που παρείχαν οι πολιτικοί κίνδυνοι και οι πιο ισχυρές οικονομίες, τα αποτελέσματα αυτά έκαναν το δείκτη Euro Stoxx 50 να βρεθεί σε επίπεδα 7,4% υψηλότερα από το χαμηλό του Δεκεμβρίου. Με τις μετοχές πλέον ακριβότερες, οι επενδυτές τονίζουν την ανάγκη για ένα σταθερό τρίμηνο για την αγορά να διατηρήσει τα κέρδη της από έτος σε έτος.

"Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ευρωπαϊκή αγορά μπορεί να φθάσει σε υψηλότερο επίπεδο, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της πρέπει τώρα να προέλθει από την αύξηση των κερδών και όχι απλά από πολλαπλή επέκταση", δήλωσε ο Μάρκους Μόρις Γιούτον, διευθυντής κεφαλαίων της Allianz Global Investors, της οποίας η ομάδα διαχειρίζεται 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ (20 δισεκατομμύρια δολάρια). "Οι αποτιμήσεις στην Ευρώπη είναι μάλλον δίκαιες τώρα σε απόλυτη βάση - αυτό σημαίνει ότι τα κέρδη είναι τώρα πιο αξιόλογα από ό,τι σε άλλα στάδια του κύκλου".

Οι εξπέρ της στρατηγικής έχουν γίνει πιο επιφυλακτικοί για τις ευρωπαϊκές μετοχές, αφού επικαλούνται τις υποτιμημένες αποτιμήσεις ως λόγους για να αγοράσουν στις αρχές του έτους. Οι αναθεωρήσεις κερδών για την περιοχή έχουν γυρίσει στο αρνητικό, καθώς οι μήνες αναβαθμίσεων τελειώνουν και τα ευρωπαϊκά equity funds την προηγούμενη εβδομάδα είδαν τις εκροές τους να είναι οι μεγαλύτερες του τριμήνου, ανέφερε η Bank of America Merrill Lynch, επικαλούμενη τα στοιχεία του EPFR Global.

Keywords
Τυχαία Θέματα