Ευρωκοινοβούλιο: Έκτακτη συνεδρίαση αύριο με θέμα το Brexit

Στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος, η ολομέλεια του ΕΚ θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες στις 10 πμ (ώρα Βελγίου).

Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων θα συζητήσουν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος

με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και έναν εκπρόσωπο της ολλανδικής προεδρίας του Συμβουλίου. Οι ευρωβουλευτές θα υιοθετήσουν το μεσημέρι μη νομοθετικό ψήφισμα το οποίο θα τροφοδοτήσει τη συνεδρίαση των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσαν από κοινού οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων υποστηρίζει ότι η βούληση των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να γίνει σεβαστή με την ταχεία και συνεπή εφαρμογή της διαδικασίας αποχώρησης, έτσι ώστε να αποφευχθεί η επιζήμια αβεβαιότητα για το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ. Οι ομάδες των Ευρωπαίων Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και της Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας κατέθεσαν ξεχωριστά ψηφίσματα η καθεμία.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει οποιαδήποτε συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και οποιαδήποτε συμφωνία σχετικά με τη σύναψη μιας νέας σχέσης μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα