Ευρωαγορές: «Ποδαρικό» στον Φεβρουάριο με θετικό μομέντουμ – Κέρδη 1% στον Stoxx 600

Άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην εναρκτήρια συνεδρίαση για τον Φεβρουάριο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών σημείωνε κέρδη 1,3% ενώ πριν από λίγο κατέγραφε άνοδο 1,14%  στις 474,24 μονάδες, με τον κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να ενισχύεται κατά 2,5%. Ολοι οι μεγάλοι δείκτες είναι σε θετικό πρόσημο.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,91%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 1,20%, ο γαλλικός CAC 40 με κέρδη 1%, o ιταλικός FTSE MIB με κέρδη 1,01% και ο ισπανικός

ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,82%.

Οι ευρωαγορές ξεκίνησαν με το δεξί σήμερα μετά τα χθεσινά κέρδη, αν και ο Stoxx 600 ετοιμάζεται για τον χειρότερο μήνα του από τον Οκτώβριο του 2020 καθώς οι επενδυτές επανεκτιμούν τις θέσεις τους εν μέσω φόβων για υψηλότερα επιτόκια.

Πηγή ανησυχίας είναι και η ανάπτυξη της Ευρωζώνης, μετά τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ που έδειξαν χθες ότι η οικονομική παραγωγή επιβραδύνθηκε κατά το δ’ τρίμηνο του 2021, με αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3% σε τριμηνιαία και 4,6% σε ετήσια βάση.

Στην Wall Street, οι δείκτες ενισχύθηκαν για δεύτερη ημέρα μετά από έναν δύσκολο Ιανουάριο, λόγω της αλλαγής πολιτικής από την Fed.  Ωτσόσο, τα αμερικανικά futures υποχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι αγορές στην περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού ενισχύθηκαν νωρίτερα.

Πίσω στην Ευρώπη, η ελβετική UBS ανακοίνωσε πτώση στα καθαρά κέρδη δ’ τριμήνου, τα οποία πάντως ξεπέρασαν τις προβλέψεις και ανήλθαν σε 1,35 δισ. δολ., ενώ έθεσε φιλόδοξους στόχους για τη συνέχεια.

Διαβάστε ακόμη:

Πατάει «πόδι» στην Ελλάδα το Facebook με την εξαγορά ελληνικής startup

Βενζίνη: Αυξήσεις «φωτιά» – Θα αγγίξει τα 2 ευρώ η μέση τιμή πανελλαδικά

PwC: Υπερτριπλασιασμό των επενδύσεων στην περιβαλλοντική τεχνολογία

Keywords
Τυχαία Θέματα