ΕΒΓΑ: Κι όμως τα καταφέρνει

Υπήρξε μια από τις βιομηχανίες εκείνες που η κρίση πλήγωσε. Που είδε μείωση της δυναμικής της και που πέρασε δυσκολίες ως αποτέλεσμα της σταδιακής αποχώρησης από τα βιομηχανικά δρώμενα του εμβληματικού της ιδιοκτήτη, Κυριάκου Φιλίππου και των εσωτερικών ερίδων της οικογένειας του. Κι όμως να που η ΕΒΓΑ λόγω του σχεδίου απεγκλωβισμού της από τη χώρα μας σε περιόδους σύνθετες και με πολιτικά ρίσκα δείχνει να τα καταφέρνει και να κερδίζει τα στοιχήματα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως ενώ το 2016 υπήρξε

έτος καταστροφής για το σύνολο της αγοράς, για την ελληνική εταιρεία ήταν μια χρονιά ανάκαμψης λόγω της στροφής της στο εξωτερικό. Η στρατηγική αυτή οδήγησε τις πωλήσεις της σε αύξηση βελτιωμένο κατά 77,85%, αντικατοπτρίζοντας τόσο την αύξηση των κερδοφόρων πωλήσεων όσο και τη βελτίωση του κόστους παραγωγής.

Τα EBITDA αυξήθηκαν θεαματικά, στα 5,24 εκατ. ευρώ έναντι 111.000 ευρώ το 2015 (4.623,42% αύξηση). Τα αποτελέσματα προ φόρων επέστρεψαν στην κερδοφορία το
2016, και ανήλθαν στα 459.188 ευρώ έναντι ζημιών ύψους 5,6 εκατ. ευρώ το 2015. Τα κέρδη μετά φόρων της εταιρείας, παρά την αύξηση των υπολοίπων μεγεθών, παρέμειναν αρνητικά στα -166.603 ευρώ, καταγράφοντας όμως σημαντική μείωση ζημιών από τα 6,14 εκατ. ευρώ του 2015. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο, οι υφιστάμενες εμπορικές συμφωνίες με στρατηγικούς πελάτες, όπως και η επικείμενη επίτευξη νέων συμφωνιών, προβλέπεται τα επόμενα χρόνια.

Επιπλέον, η διοίκηση σκοπεύει να υλοποιήσει προγραμματισμένες επενδύσεις πάγιου εξοπλισμού με στόχο την ανάπτυξή της και τη βελτίωση του κόστους παραγωγής της. Η εταιρεία έχει αιτηθεί την αναδιάρθρωση του ομολογιακού και κοινοπρακτικού της δανείου σε βάση πενταετίας. Η διαδικασία αναχρηματοδότησης οδεύει στο τελικό της στάδιο και η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα