Έτοιμο το 2018 το πρώτο ξενοδοχείο Moxy στην Ελλάδα

Της Στεφανίας Σούκη

Στις αρχές του καλοκαιριού του 2018 πρόκειται να λειτουργήσει το πρώτο Moxy στην Ελλάδα, ένα από τα πιο «φρέσκα» brands του ομίλου της Marriott, ο οποίος ήδη σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για τη νέα του αλυσίδα στη χώρα μας.

Χθες η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε κι επισήμως την υπογραφή της συμφωνίας δικαιόχρησης

(franchise agreement) με την Marriott International για το ακίνητο- ξενοδοχείο, που αγόρασε η εισηγμένη Επενδυτική Ακινήτων στο τέλος του περασμένου έτους στην Πάτρα και πρόκειται να λειτουργήσει υπό το εμπορικό σήμα Moxy Hotels. Η Πάτρα θα είναι το πρώτο, όχι όμως και το μοναδικό ξενοδοχείο του ταχέως αναπτυσσόμενου, αυτή την στιγμή, νέου brand του ομίλου της Marriott, που πραγματοποιεί, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήσεις ώστε να φέρει την αλυσίδα Moxy τόσο στην Αθήνα και τον Πειραιά, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Επισημαίνεται εδώ ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (Μάιος 2017) του ομίλου της Marriott για το brand της Μoxy, η αλυσίδα, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2014 με το πρώτο ξενοδοχείο στο Μιλάνο, έχει αυτή την στιγμή δέκα μέλη σε όλο τον κόσμο, κυρίως σε Ευρώπη και Αμερική, και πάνω από 70 νέα ξενοδοχεία που έχουν ήδη δρομολογηθεί να λειτουργήσουν σε ορίζοντα διετίας. Τα ΜΟΧΥ αποτελούν το νέο μέλος της οικογένειας των Μarriott, απευθύνονται στη νέα γενιά των ταξιδιωτών των millennials και αναπτύσσονται αυτή την στιγμή με ταχείς ρυθμούς.

Το νέο Μoxy της Πάτρας θα λειτουργήσει σε ένα από τα πιο γνωστά και εμβληματικά ακίνητα στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, το γνωστό ακίνητο «Μορέας» που λειτουργούσε στο παρελθόν ως ξενοδοχείο και είχε βγεί στην αγορά προς πώληση εδώ και πολύ καιρό. Το σκεπτικό από πλευράς της διοίκησης της Εθνικής Πανγαία, η οποία πραγματοποιεί μέσω... Πάτρας το μεγάλο «άνοιγμα» στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι ότι τα ξενοδοχεία πόλης εμφανίζουν άνοδο της μέσης πληρότητάς τους τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας ουσιαστικά πόλο έλξης ξένων επενδυτών, ενώ παράλληλα παρατηρείται και η τάση αναβάθμισης των ξενοδοχειακών μονάδων στις μεγάλες πόλεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα