Έτοιμες για συγχώνευση $26 δισ. Sprint και T-Mobile

Κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας συγχώνευσης με την αμερικανική Sprint φέρεται να είναι η T-Mobile της Deutsche Telekom. To κυοφορούμενο deal που ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμα και τις επόμενες ώρες, αποτιμά τη Sprint κοντά στην τρέχουσα αγοραία αξία της, ήτοι στα 6,50 δολάρια ανά μετοχή, όπως αναφέρουν ανώνυμες πηγές με

γνώση των εξελίξεων.

Η συμφωνία – μαμούθ ύψους 26 δισ. δολαρίων δεν έχει υπογραφεί και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μπορεί τελικά να μην ευοδωθεί, σε κάθε περίπτωση όπως οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει ήδη σε ένα ακριβές ποσοστό ανταλλαγής. Σύμφωνα με το Bloomberg, η ιδιοκτήτρια της T-Mobile, Deutsche Telekom, θα λάβει μερίδιο 42% της εταιρείας , θα διατηρήσει ωστόσο τον στρατηγικό έλεγχο καθώς στο δικαίωμα ψήφου θα έχει το 69%.

Οι συνομιλίες που ξεκίνησαν από πέρυσι είχαν σταματήσει καθώς ούτε η Deutsche Telekom, ούτε η ιδιοκτήτρια της Sprint Softbank ήθελαν να παραδώσουν το έλεγχο της συγχωνευμένης εταιρείας.

Η SoftBank, που κατέχει το 85% της Sprint, θα επιτρέψει στηνDeutsche Telekom, που κατέχει τα 2/3 της T-Mobile, να ενοποιήσει τα κέρδη της νέας εταιρείας.
Πάντως, η συγχώνευση δεν είναι σίγουρο πως θα πάρει εύκολα την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής, αφού και οι δύο έχουν μητρικές εταιρείες εκτός των ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει πως αν ολοκληρωθεί η συμφωνία θα αφήσει στην αγορά των ΗΠΑ ένα μεγάλο κενό καθώς θα συγχωνευτούν οι δύο απο τους τέσσερις παίκτες – παρόχους ασύρματων δικτύων που σήμερα είναι οι Verizon, AT&T, T-Mobile και Sprint.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών πριν από περίπου τέσσερα χρόνια είχαν επίσης απορρίψει προηγούμενη προσπάθεια του προέδρου της SoftBank να συγχωνεύσει τους δύο πάροχους.

Τότε η επιτροπή δεν δέχτηκε την δυνατότητα οι τέσσερις τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι να μειωθούν από 4 σε 3, επειδή αυτό ίσως είχε επίπτωση στον ανταγωνισμό.
Και η AT&T είχε προσπαθήσει το 2011 να εξαγοράσει την T-Mobile, ωστόσο οι ρυθμιστικές αρχές είχαν μπλοκάρει τη διαδικασία και πάλι για λόγους ανταγωνισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα