ΕΤΕπ: Προγράμματα €1,5 δισ. το 2017 για την Ελλάδα

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ, και τον αρμόδιο για την Ελλάδα αντιπρόεδρο, Τζόναθαν Τέιλορ, είχε σήμερα στο Λουξεμβούργο η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ). Κατά τη συνάντηση, η ΕΕΤ, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικόλαο

Καραμούζη, τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, Σπυρίδωνα Παπασπύρου και τη γενική γραμματέα της, Χαρίκλεια Απαλαγάκη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα στο 2017 θα υπάρξει πλήρης απορρόφηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την Ελλάδα, τα οποία ανέρχονται σε 1,5 δισ. ευρώ.

Κατά τη συνάντηση η ΕΕΤ ενημέρωσε τα στελέχη του οργανισμού για την τρέχουσα εικόνα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και τη βελτίωση των βασικών δεικτών του 2016, ενώ ειδική αναφορά έγινε στην στήριξη της ΕΙΒ στην ελληνική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και στη χρηματοδότηση των έργων υποδομών. Παράλληλα, εκτίμησε ότι θα ενεργοποιηθούν άμεσα τα δύο νέα προγράμματα InnovFin και COSME για την ενίσχυση της ρευστότητας και της πιστοληπτικής ικανότητας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προγράμματα που βρίσκονται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων. Αναφορά έγινε και στο Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Equifund) για τη χρηματοδότηση των ελληνικών start ups.

Οι δύο πλευρές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤ, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία, ιδίως μετά τον ορισμό μόνιμης αντιπροσωπείας της ΕΙΒ για την Ελλάδα, και επιβεβαίωσαν την αμοιβαία επιθυμία τους, αυτή να συνεχιστεί διαρκώς βελτιούμενη, και να διευρυνθεί με την ανάπτυξη και νέων πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επενδυτικών επιχειρηματικών σχεδίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα